F1-wereld reageert bedroefd op overlijden voetbalicoon Pelé

F1-wereld reageert bedroefd op overlijden voetbalicoon Pelé

door Michael Janiec

Voetbalicoon Pelé - zijn echte naam is Edson Arantes do Nascimento - overleed op donderdag op 82-jarige leeftijd. De Braziliaan wordt door velen gezien als de beste voetballer ooit. Zo wist hij maar liefst drie keer de wereldbeker te winnen, een record dat nog steeds staat. Het overlijden van Pelé is de F1-wereld niet ontgaan, meerdere (oud)-coureurs en kopstukken reageerden bedroefd op de socials.

Bekende namen uit F1 reageren op overlijden van Pelé

Pelé is eigenlijk de bijnaam van het de overleden voetballer, die gedurende zijn carrière maar liefst 1.301 doelpunten maakte. De bijnaam verwijst naar de lappen bal, die destijds door de minderbedeelde jeugd werd gebruikt in Brazilië.

De condoleances uit de koningsklasse stroomden intussen binnen: "Zeer triest om het nieuws te horen dat Pelé, een van de grootste voetballers ooit, is overleden", zei Stefano Domenicali, CEO van F1, in een door de Formule 1 vrijgegeven verklaring.

"Hij was een stralend licht voor Brazilië en miljoenen over de hele wereld. Zijn vaardigheid, glimlach en genialiteit zullen voor altijd voortleven. Onze gedachten zijn bij zijn familie op dit verdrietige moment”, las het verder.

Ook Lewis Hamilton, tegenwoordig ereburger van Brazilië, reageerde op het overlijden van Pelé via Instagram: "Vandaag een legende verloren. Bedankt voor het delen van je talent, genialiteit en liefde met ons. De erfenis van Pelé zal ons voor altijd en eeuwig inspireren."

Voormalig F1-coureur Felipe Massa spreekt op sociale media van een ‘icoon aller tijden’. - "Voor degenen die, zoals ik, van voetbal en het Braziliaanse nationale team houden, was hij een icoon van alle tijden. Iemand die atleten inspireerde. En niet alleen in het voetbal, maar ook in andere sporten. De erfenis van Pelé is eeuwig, net als hijzelf”, aldus de landgenoot.

"Rust in vrede, mijn koning. Altijd vriendelijk, altijd met een glimlach op je gezicht. Bedankt voor alles”, luidde tenslotte de reactie van voormalig Ferrari-coureur Rubens Barrichello.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk