Kooptip: zeldzame Nissan GT-R Black Edition van Sebastian Vettel!

Kooptip: zeldzame Nissan GT-R Black Edition van Sebastian Vettel!

door Cas Zeeman

Formule 1-coureurs hebben natuurlijk het privilege om voor hun werk in de snelste en duurste bolides te rijden. Menig coureur trekt die lijn maar al te graag door naar zijn privéleven, en zo ook Sebastian Vettel, die de Formule 1 na 2022 vaarwel zei. In 2021 verkocht hij al acht auto's uit zijn imposante wagenpark, en daar is er nog één bijgekomen.

Sebastian Vettel, een fervent autoverzamelaar

Op 35-jarige leeftijd besloot Vettel zijn imposante F1-carrière te beëindigen, met als hoogtepunt zijn vier achtereenvolgende wereldkampioenschappen bij Red Bull. De Duitser heeft door zijn vele jaren in de koningsklasse een behoorlijk indrukwekkende autocollectie opgebouwd. Een autocollectie die hij na 2021 wat minder luister bij gaf, met onder andere de verkoop van zijn Ferrari LaFerrari, Enzo, F50 en F12 TDF.

Dit keer zet Vettel dus nog een sportieve bolide op de markt, in de naam van een unieke Nissan GT-R Black Edition.

Vettel zet Nissan GT-R Black Edition te koop

Volgens de advertentie van mechatronik.de heeft Vettel er echter nog nooit ingereden. En dat is te zien, ondanks dat de wagen zeker 10 jaar oud is staat er slechts 150 op de kilometerstand: "Sebastian bewaarde de GTR de hele tijd in zijn privécollectie, maar zonder de auto te gebruiken. En zo blijkt de kilometerstand van deze Nissan GTR zelfs 10 jaar na aflevering nog maar 150 kilometer", zo luidt de advertentie.

Volgens de adverteerder is het zowel visueel als technisch een uniek voertuig,"wat een unieke kans biedt voor verzamelaars, vooral vanwege de geschiedenis van de houder". De wagen heeft een prijskaartje van zo'n € 250.000.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk