Buxton zag briljantie Verstappen al bij debuut: 'Ze begrepen niet hoe hij dat kon'

Buxton zag briljantie Verstappen al bij debuut: 'Ze begrepen niet hoe hij dat kon'

door Jarlo

Dit jaar zal het alweer tien jaar geleden zijn dat Max Verstappen zijn officiële debuut maakte in de autosport. Formule 1-verslaggever Will Buxton, had in 2014 de eer om de eerste meters van Verstappen in de autosport te aanschouwen. In gesprek met de media, lichtte hij de uitzonderlijke talenten van de destijds zestienjarige Verstappen uit.

Max Verstappen maakte in 2014 zijn debuut in de Florida Winter Series, een raceklasse opgericht door Ferrari om eigen opgeleide coureurs wat meer race-ervaring op te laten doen. De raceklasse werd op 18 oktober 2013 officieel gelanceerd door de Italiaanse renstal zelf, waarna het bijhorende kampioenschap in 2014 van start ging.

Buiten Ferrari-academy coureurs om, deden er ook andere coureurs mee. Naast Verstappen, deden ook bekende namen zoals Lance Stroll en Nicholas Latifi mee aan het kampioenschap. Verstappen zelf won uiteindelijk twee van de in totaal twaalf verreden races.

Will Buxton: 'Ze wisten gewoon niet hoe hij dat deed'

Verstappen was toen pas zestien jaar oud, maar beschikte toen al over buitengewoon racetalent. Will Buxton, die destijds uitgenodigd was voor een gastdeelname, was in staat om de eerste races in de autosport van Verstappen met eigen ogen te zien.

In gesprek met het Formule 1-magazine liet de Brit weten dat Verstappen toen al dingen deed, die anderen niet konden.

"Er bestond toen al geen twijfel over de vraag of hij de carrière zou kennen die hij nu heeft. Hij ging daar niet alleen eerder op het gas dan wie dan ook, hij reed ook als een echter karter. Hij slipstreamde tot aan diep onder de achtervleugel. De rest wist gewoon niet hoe hij het voor elkaar kreeg'

Will Buxton - Formule 1-verslaggever

'Dat waren die jongens van de Formule 3 gewoon niet gewend'

Buxton vervolgde, waarbij hij nog een speciaal talent van Verstappen onderstreepte: het verdedigen. Iets waar de Nederlander nog wel eens op afgerekend is in het verleden. Buxton zelf was er, in tegenstelling tot andere, in ieder geval wel fan van: "We zagen wat we later in de Formule 1 uiteindelijk ook zouden zien: bij het verdedigen het midden van een bocht aanhouden, zodat hij minder meters hoefde te maken als hij de binnen- of buitenkant moest verdedigen."

"Ik ben niet van mening dat het gevaarlijk was. Het was niet dat hij over de baan liep te slingeren of zo. Hij gooide gewoon snel de deur dicht Voor Verstappen als karter was dat normaal, maar de jongens uit de Formule 3 waren dat gewoon niet gewend," aldus Buxton.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk