Max Verstappen treft extra voorbereidingen voor Europese opener op Imola

Max Verstappen treft extra voorbereidingen voor Europese opener op Imola

door Michael Janiec

Max Verstappen kijkt uit naar de terugkeer van de F1 Grand Prix van Emilia-Romagna op het historische Imola. De Red Bull-coureur voorziet een uitdagende race en zegt dat Red Bull ook de nodige voorbereidingen trof in de fabriek voor het grote updatepakket dat voor de RB20 arriveert.

Verstappen reed extra simulator-uren in voorbereiding op Imola

Verstappen won de Grand Prix in 2021 en 2022 en kan zodoende een hattrick scoren zogezegd. En dat de race terug is na 2023 door noodweer af te moeten lasten, doet de drievoudig WK goed: "Imola is altijd een iconisch circuit om op te racen en we zijn blij om weer terug te zijn nadat het vorig jaar werd afgelast", zei Verstappen in zijn vooruitblik.

"We hebben hier een aantal goede teamresultaten behaald en het is altijd interessant om te racen op een echt ouderwets circuit als dit, omdat het erg technisch is, met een aantal complexe combinaties van bochten en remzones", vervolgde de Nederlander.

Red Bull, net als de concurrentie, voorzag de Imola GP als een uitstekend moment om de updates voor de zomer uit te rollen. De gevarieerde en technische aard van het 'typischere' circuit leent zich daar goed voor. Des te meer, na twee sprint weekenden met weinig testtijd.

Deze update moet er in principe voor zorgen dat ze Ferrari en McLaren voorblijven. Verstappen laat weten dat er veel tijd en energie is gegaan in de voorbereiding: "Het team in Milton Keynes en op het circuit hebben allemaal heel hard gewerkt en ik heb deze week in de fabriek aan de simulatie gewerkt. Het is ook leuk om weer in Europa te racen."

Perez: 'Hopelijk blijft het vrijdag en zaterdag droog'

Wat die benodigde testtijd alsnog kan kortwieken? De afgelopen twee edities van deze Grand Prix nabij Bologna bleven niet droog. Sergio Perez verwacht dat het weer, naar verwachting wisselvallig, ook weer een rol speelt: "Deze locatie kan uitdagende weersomstandigheden met zich meebrengen, dat maakt het altijd lastig. Het kan onze tijd op de baan beperken tijdens de trainingen en de kwalificatie enorm beïnvloeden," zei Perez.

"Hopelijk krijgen we een droog weekend, de voorspellingen voor vrijdag en zaterdag zien er veelbelovend uit. Als we op die dagen solide zijn, hebben we een goede uitgangspositie voor zondag. Ik ben deze week in de fabriek geweest om te kijken hoe we de set-up kunnen optimaliseren en de prestaties in Miami kunnen verbeteren", aldus de zevenvoudig GP-winnaar.

Opbouwen en zo naadloos mogelijk in het ritme komen is volgens Perez de sleutel tot succes wederom: "Het gaat erom dat we als team het hele weekend de juiste beslissingen nemen en we werken samen om terug te komen op het podium in Italië."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk