‘Keihard domineren of close gevechten?’ Max Verstappen eerlijk in keuze

‘Keihard domineren of close gevechten?’ Max Verstappen eerlijk in keuze

door Michael Janiec

Max Verstappen erkent niet meer de drang te hebben om ieder weekend wheel-to-wheel te racen met zijn concullega’s. Winnen met een voorsprong van pakweg twintig seconden, ongeacht of het publiek er koud of warm van wordt, blijft tegenwoordig toch de insteek van de Red Bull-coureur.

Verstappen heeft enig recht van spreken als dé regerend wereldkampioen der Formule 1. Immers heeft de Nederlander die troon met bloed, zweet en tranen toegeëigend in 2021.

Hoewel het voor de kijkers thuis steevast genieten was hoe Verstappen en Lewis Hamilton de degens kruisten, is een seizoenlang die intensiteit aanhouden iets teveel van het goede in de ogen van Verstappen.

Verstappen wint liever dominant: 'Heel leven close gevechten gehad'

In gesprek met Sky Sports F1 kreeg Verstappen de stelling hoe hij het liefste zijn races eindigt. Met een grote marge á twintig seconden of juist niet? Verstappen kiest dan liever toch voor de eerste optie: "Met een marge van minstens twintig seconden. Ik heb mijn hele leven al veel close gevechten gehad en ik denk dat het nu veel leuker is als we zeker weten dat we met een grote marge kunnen winnen."

"Dat is natuurlijk niet wat de fans willen horen. Maar ik ben een eerlijke jongen. Ik kom hier om te winnen en om mijn eigen succes te creëren."

Verstappen prefereert dominantie

De bewijsdrang is eraf. Ook wat betreft het allerhoogste streven: met drie wereldtitels op zak is Verstappen inmiddels meer dan tevreden: "Het belangrijkste voor mij is om te blijven waar ik nu ben, want ik heb alles al bereikt wat ik wilde bereiken in deze sport. Op een gegeven moment wil ik alle verschillende racetypen kunnen ervaren, dus op mijn veertigste wil ik hier echt niet meer zijn", aldus de regerend wereldkampioen.

De eerstvolgende kans om te domineren volgt als snel: dit weekend wordt de Grand Prix van Emilia-Romagna verreden op Imola. Daarbij is de volgende hattrick in de maak, Verstappen heeft namelijk de vorige twee edities van deze Italiaanse race op zijn naam geschreven.

Bekijk hier het tijdschema van de Imola Grand Prix inclusief de weersvoorspelling.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk