Zak Brown: ‘Lando Norris kan Max Verstappen aan in duels, maar…’

Zak Brown: ‘Lando Norris kan Max Verstappen aan in duels, maar…’

door Michael Janiec

McLaren CEO Zak Brown gelooft dat zijn coureur Lando Norris het rauwe talent heeft om regerend wereldkampioen Max Verstappen te verslaan in een gevecht met gelijkwaardige machinerie. De Amerikaan doet desondanks wat water bij de wijn, wetende dat zulke duels niet zonder risico’s komen.

De opmerkingen van Brown komen nadat Norris in Miami zijn eerste Formule 1-zege behaalde door de drievoudig wereldkampioen, die gehinderd werd door autoschade, af te houden na de safetycar herstart in het latere deel van de race.

Dit resultaat, evenals de sterke prestaties van McLaren in 2023, voedt de hoop dat Norris eerder of later het op relatief gelijke voet kan opnemen met Verstappen.

Brown: 'Norris kan Verstappen hebben, maar...'

En Brown ziet de 24-jarige Brit logischerwijs in het daaropvolgende duel komen bovendrijven: "Ik denk dat Lando Max kan verslaan in een rechtstreeks gevecht. Het zou een geweldig gevecht zijn, maar ik denk dat veel races zouden eindigen in tranen, voor één van hen of voor allebei", zei Brown in een interview met Motorsport.com.

Brown prijst het talent van Norris en suggereert dat hij nog nooit een snellere coureur heeft gezien. Hij erkent echter de klasse van Verstappen en het belang van de prestaties van de auto.

Vertrouwen begint uit te betalen

De McLaren CEO verwacht ook dat Norris zal doorpakken na zijn eerste overwinning. "Er is iets met coureurs die hun eerste overwinning behalen. Ze ontspannen zich en hoeven minder hun best te doen", aldus Brown.

Norris' recente contractverlenging bij McLaren verbindt hem aan het team tot 2027. Brown schrijft deze loyaliteit toe aan de vooruitgang van McLaren in 2023. Norris zou het volste vertrouwen hebben in het leiderschap van het team: "Hij zag de ommekeer die we vorig jaar maakten. Hij heeft er vertrouwen in dat we hem een racewinnende auto gaan geven, en afgelopen weekend hebben we dat gedaan", concludeerde de CEO.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk