'Weten nu dat Verstappen geen onoverwinnelijke samoerai is'

'Weten nu dat Verstappen geen onoverwinnelijke samoerai is'

door Jarlo

Formule 1-journalist Leo Turrini zag Max Verstappen de GP van Miami verliezen. De Italiaan vraagt zich af op dit een 'signaal' is voor de toekomst. Gaat Lando Norris vaker potten kunnen breken? Of zien we Verstappen komende tijd 'gewoon' weer races winnen?

Max Verstappen werd in race zes van het seizoen voor de tweede keer niet eerste. Carlos Sainz deed deze ban breken door eerder dit seizoen in Australië te winnen. Dit was echter eerder het gevolg van een uitvalbeurt van de Nederlander. Lando Norris herhaalde dit trucje afgelopen weekend, dit keer door Verstappen op de baan te verslaan. Het is iets wat we zelden meer zien.

Turrini: 'Verstappen geen onoverwinnelijke Samoerai'

Het unieke beeld van de race op het Miami International Autodrome werpt daarom vragen op bij vriend en vijand. Ook Turrini vraagt zich af of de prestaties van McLaren en Norris een voorbode zijn voor de toekomst.

In zijn blog genaamd 'Profondo Rosso' op de nieuwswebsite Quotidiano Nationale, blikte Turrini terug op de Grand Prix van Miami. De Italiaan had het als eerste over Verstappen die, zoals gezegd, de race niet wist te winnen.

 "De les die we hebben geleerd in Miami: Verstappen is geen onoverwinnelijke samoerai. De Red Bull was in Florida niet perfect en heeft verloren. Toen speelde de safetycar een rol, maar aan het begin deed Super Max niet hetzelfde als normaal. Een signaal? Wie weet!"

Leo Turrini - Formule 1-journalist

Turrini lovend over Norris: 'Loyaliteit aan McLaren is romantisch'

Turrini sloot af met lovende woorden over Norris. De Italiaan had de Brit altijd al lovend in het vaandel zitten. Hij is blij dat de McLaren-coureur na lang wachten eindelijk zijn eerste F1-zege heeft kunnen behalen: "Ik ben heel blij met Norris. Al jaren zeggen we dat hij een talent is. En er is ook iets vaags romantisch aan zijn loyaliteit aan McLaren, een glorieuze naam die mede is hersteld door een Italiaans brein: Andrea Stella," aldus Turrini.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk