Max Verstappen óók bij conculega's gekozen tot beste coureur van het jaar

Max Verstappen óók bij conculega's gekozen tot beste coureur van het jaar

door Cas Zeeman

Het houdt niet op voor Max Verstappen. In navolging van de teambazen is de 25-jarige Limburger bij zijn conculega's ook gekozen tot beste coureur van het jaar. Enkel zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton onthield zich van het stemmen.

Bijzonder jaar voor Max Verstappen

Verstappen kan met oud en nieuw in het vooruitzicht met weemoed terugkijken op een record brekend 2022. Niet alleen prolongeerde hij op uiterst dominante wijze de wereldtitel en de constructeurstitel met zijn team Red Bull Racing, ook reed hij zichzelf de recordboeken in door liefst 15 overwinningen te pakken. Zo wist hij het record van meeste overwinningen in één seizoen over te nemen van Michael Schumacher en Sebastian Vettel, die beiden op 13 eindigden.

Niet alleen op de grid, maar ook daarbuiten viel Verstappen verscheidene keren in de prijzen. Hij werd wederom Sportman van het Jaar, en hij werd door de teambazen verkozen tot coureur van het jaar. Datzelfde behaalt hij nu ook bij zijn coureurs op de grid.

De ranking van coureurs

Verstappen eindigde dus op 1, waar Charles de tweede plaats bezet - een kopie van de eindstand in het kampioenschap. Op de derde en vierde plek vinden we de beide Mercedes-coureurs George Russell en Lewis Hamilton. De top wordt aangevuld door Lando Norris.

Verstappens teamgenoot Sergio Pérez vinden we terug op de achtste plek, achter Alex Albon en Sebastian Vettel.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk