'Max Verstappen wordt niet zomaar wereldkampioen dit seizoen...'

'Max Verstappen wordt niet zomaar wereldkampioen dit seizoen...'

door Jarlo

Volgens Helmut Marko is het helemaal niet vanzelfsprekend dat Max Verstappen wereldkampioen wordt dit jaar. Voormalig Formule 1-coureur Christian Danner sluit zich hier volledig bij aan.

Ook in het Formule 1-seizoen van 2024 lijkt er geen maat te staan op Max Verstappen. Zo won de Nederlander al drie van de vier races dit jaar. Alleen in Australië werd niet gewonnen, waar Verstappen zijn bolide noodgedwongen aan de kant moest zetten met remproblemen.

Toch valt het op dat de dominantie ten opzichte van de rivalen enigszins is afgenomen. Zo is bijvoorbeeld het team van Ferrari ongetwijfeld in betere doen dan vorig seizoen.

Danner over Marko: 'Dan wordt hij boos'

Bij het Oostenrijkse sportprogramma Sport und Talk aus dem Hangar-7 kijkt Danner terug op zijn gesprek met Marko tijdens de Japanse GP. De Duitser benadrukt dat een vierde rijderstitel van Verstappen in 2024 helemaal niet zo vanzelfsprekend is als men denkt.

"Als je aan Helmut Marko vraagt of hij al felicitaties in ontvangst neemt voor het winnen van de rijderstitel in 2024, wordt hij serieus boos. Marko zei: 'we hebben pas vier races gehad, en er komen er nog twintig.' Zo comfortabel wegrijden vanaf het begin kan zelfs Red Bull niet. Ze moeten scherp blijven, allebei de coureurs. Verstappen kan zich daarbij wel wat meer veroorloven, maar Sergio Pérez moest wel tot het uiterste gaan, want je krijgt deze resultaten niet zomaar, zelfs niet als de auto heel erg goed is."

Christian Danner - Voormalig Formule 1-coureur

'Dat is vrij ongewoon'

Tot slot blikt Danner nog even terug op de GP van Australië. Het was de Grand Prix waar Verstappen een zeer zeldzame uitvalbeurt meemaakte. De Duitser vertelt dat het probleem in Melbourne serieus was, maar desondanks geen reden tot zorg is: ''Het is vrij ongewoon dat technische problemen tegenwoordig nog opspelen, zeker als het iets geks is als een vastlopende remklauw. Zelfs zo'n zeldzaam probleem hoeft echter niks aan de situatie te veranderen: Verstappen heeft een geweldig team, met uitmuntende engineers en een sterke structuur," aldus Danner.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk