Max Verstappen desondanks nog rust zelve: ‘Geen reden tot paniek’

Max Verstappen desondanks nog rust zelve: ‘Geen reden tot paniek’

door Michael Janiec

Max Verstappen heeft zijn verwachtingen uitgesproken in aanloop naar de Japanse Grand Prix. De problemen met de RB19 die zich op Marina Bay Street Circuit een week eerder voordeden zijn volgens de Nederlandse wereldkampioen een uitzondering geweest. Kans op herhaling is op een circuit als Suzuka dan ook uitgesloten.

De regerend wereldkampioen van de koningsklasse benadert het raceweekend na de teleurstellingen in Singapore met nuchterheid. Het geloof dat de RB19 nog steeds in bijna alle gevallen een topauto is staat nog steeds voorop. De boeg hoeft daardoor niet opeens abrupt om zogezegd: "We hebben een paar ideeën, maar ik kan niet in detail treden. Er zijn veel mensen bij betrokken en we zullen het analyseren, maar het is niet iets wat vandaag besloten moet worden."

Verstappen en Red Bull putten vertrouwen uit stabiele basis RB19

Ondanks een ronduit ongelukkige timing - een safetycar die naar buiten kwam, toen de Nederlander enkele ronden eerder van rubber gewisseld was - is het vertrouwen wat betreft racetempo van de RB19 nog steeds hoog.

"Het is niet wat we wilden, maar ik denk dat (zondag) iets beter was. We hadden nog steeds pech tijdens de race met alle (twee) safetycars die tegen ons reden. We hebben duidelijk veel geleerd van (de race) en misschien wat we verkeerd deden (in de kwalificatie) - ik kan niet in detail treden, maar het probleem is dat we het pas volgend jaar kunnen laten zien, als we terugkomen, of het beter is of niet."

Max Verstappen

De eigenschappen van Suzuka bieden evengoed een andere uitdaging, dan de straatwegen waaruit Singapore bestaat: "Dit circuit is zo anders dan Suzuka dat je er niet echt een verband tussen kunt leggen. De auto is compleet anders afgesteld. (Suzuka) zou goed moeten zijn voor onze auto", vervolgt F1-coureur Verstappen.

Tenslotte meldt Verstappen dat de verloren race in Singapore evengoed bewijst hoe bijzonder de afgelopen reeks is geweest: "Ik wist dat deze dag zou komen, dus voor mij is het absoluut prima. Alles moet perfect zijn. Iedereen zegt altijd: 'Ach, kijk eens hoe dominant ze zijn en kijk eens hoe makkelijk het is', maar je weet dat het nooit makkelijk is en (er zijn) een heleboel details die we goed moeten krijgen. (In Singapore) hebben we duidelijk een paar dingen niet goed gedaan en dan sta je op achterstand."

Red Bull-teambaas Christian Horner spreekt soortgelijke verwachtingen uit in de aanloop naar de Japanse Grand Prix.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk