Van der Garde: 'Uitvalbeurt Verstappen niet enkel vanwege technisch probleem'

Van der Garde: 'Uitvalbeurt Verstappen niet enkel vanwege technisch probleem'

door Jarlo

Voormalig Formule 1-coureur Giedo van der Garde heeft onlangs een opvallende reden gegeven voor het uitvallen van Max Verstappen tijdens de Australische GP. Volgens de Nederlandse analist waren de remproblemen van Verstappen in Melbourne te wijten aan een menselijke fout. In een online podcast legt hij uit hoe deze fout volgens hem heeft kunnen gebeuren.

Max Verstappen kende drie relatief moeizame vrije trainingen in Melbourne. De Nederlander kampte op Albert Park met een hogere bandenslijtage dan gebruikelijk. Ook de snelheid leek er niet in te zitten, aangezien de Red Bull Racing-coureur geen enkele sessie als snelste afsloot.

Desondanks startte de Nederlander de race 'gewoon' weer op pole position na een geweldig kwalificatierondje in de derde heat. Dit leverde lovende woorden op van onder andere teamadviseur Helmut Marko.

Geheel tegen de verwachtingen in werd deze goeie uitgangspositie niet omgezet naar een overwinning. De RB20 gaf namelijk de geest in rondje drie met remproblemen, waardoor de drievoudig wereldkampioen zijn bolide noodgedwongen aan de kant moest zetten.

Van der Garde: 'Dan kunnen mensen fouten maken'

Teambaas Christian Horner gaf na afloop van de Australische GP aan dat de uitvalbeurt van Verstappen te danken was aan een gefaalde remklauw.

Van der Garde is het hier niet mee eens. De analist laat in de DRS-Podcast weten dat het een menselijk fout geweest was. Van der Garde wijst hierbij naar de interne onrust bij de Oostenrijkse renstal.

“Het is zeker vreemd dat dit nu bij Red Bull Racing gebeurde. Ik zeg niet dat het sabotage is, zeker niet. Maar als er interne rommel is in zo’n team, kunnen mensen fouten maken."

Giedo van der Garde - voormalig Formule 1-coureur en huidig F1-analist voor Viaplay

Daarom was het volgens van de Garde vooral zo vreemd.

Volgens van der Garde komt de uitvalbeurt van de Oostenrijkse renstal ook compleet uit de lucht vallen: "We hebben immers al twee jaar geen uitvalbeurt meer gezien van hen. Het was zo’n goed geoliede machine. Alles liep zo perfect."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk