Red Bull-kopstuk spreekt grootste voordeel uit van samenwerking met Verstappen

Red Bull-kopstuk spreekt grootste voordeel uit van samenwerking met Verstappen

door Ayla Huiberts

Na een jarenlange dominantie van Mercedes eindigde Red Bull Racing in 2022 eindelijk weer bovenaan het constructeurskampioenschap. Het team wint in de hedendaagse Formule 1 race na race. Zo won de Oostenrijkse renstal vanaf 2022 maar liefst 40 van de 47 races. Technisch directeur Pierre Waché laat weten dat Max Verstappen grotendeels verantwoordelijk is voor dit succes.

De drievoudig wereldkampioen heeft al heel wat records op zijn naam staan en heeft in 2023 hoogstwaarschijnlijk zijn beste Formule 1-seizoen gereden met Red Bull Racing. Het zal dan ook een uitdaging worden om deze prestaties te overtreffen. Het team is echter strijdlustig en gemotiveerd om dit jaar 'gewoon' weer beide titels binnen te slepen.

In de voorhoede staan

Waché spreekt met lovende woorden over Max Verstappen en ziet iedere Grand Prix een talentvolle coureur die één met zijn auto is. De Nederlander heeft enorm veel liefde voor de sport en het feit dat hij de limiet van de auto kan aanvoelen geeft een groot voordeel aan het team.

“Daardoor krijg je namelijk meteen inzicht in wat je moet verbeteren aan de wagen. Dat komt omdat je duidelijk weet wat de limiet van de bolide is en daardoor weet je dus ook wat je nog moet zien te verbeteren.”

Pierre Waché - Technisch Directeur van Red Bull Racing

Niet alleen focust Verstappen zich elk weekend weer op maximaal presteren. Hij heeft ook nog eens enorm veel oog voor techniek. Net als de engineers van het team is hij altijd op zoek naar manieren om zijn auto nog beter te maken:“De overwinning is voor hem niet genoeg, hij wil altijd meer, net als de rest van het team. Hij rust niet na een overwinning om het zo maar te zeggen, hij blijft verdergaan," aldus Waché.

'Dat maakte het verschil'

Dat de Nederlander alles uit zijn wagen kan halen en zijn concurrentie kan voorblijven, zijn twee aspecten die een grote rol spelen in zijn succes. Waché vertelt dat dit te zien was tijdens de Grand Prix van België in 2022.

De Fransman beschrijft deze race als een ‘keerpunt’, mede door Verstappen. Het team kon namelijk veel inzichten uit de bolide halen en de juiste ontwikkelingen toepassen, waardoor de marge ten opzichte van de rest nog verder toenam.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk