Steiner ziet Verstappen niet vertrekken bij Red Bull Racing

Steiner ziet Verstappen niet vertrekken bij Red Bull Racing

door Jarlo

Voormalig Haas-teambaas Gunther Steiner ziet Max Verstappen Red Bull Racing niet verlaten. Volgens de geboren Italiaan is er voor de drievoudig wereldkampioen geen enkele reden om te vertrekken bij de Oostenrijkse renstal.

Max Verstappen staat tot en met 2028 verbonden aan Red Bull Racing. Dit megacontract werd na het winnen van zijn eerste titel in 2021 ondertekend.

Desondanks wordt de toekomst van Verstappen volop in twijfel genomen. Zo is één van de vele geruchten dat de Nederlander het team zal verlaten door de interne onrust bij de renstal.

Steiner: 'Red Bull een goed team voor hem'

Teams zoals Mercedes en Aston Martin werden al eerder gelinkt aan Verstappen. Toch heeft de Limburger al aangegeven blij te zijn waar hij zit.

Steiner lijkt zich hierbij aan te sluiten. In gesprek met Sky Sports F1 geeft de voormalig Haas-topman aan dat Verstappen geen enkele reden heeft om te vertrekken.

"Red Bull is op dit moment ook gewoon een goed team om voor te rijden. Hij houdt van de auto en van het team, dus als er niet iets is dat hem persoonlijk stoort, denk ik niet dat hij wil verhuizen. Hij heeft zoveel bereikt met het team, en zij hebben hem vanaf het begin die kans gegeven om in de Formule 1 te komen. Hij zal dus blijven als ze de persoonlijke relaties weer op de rit krijgen."

Gunther Steiner - Voormalig Haas-teambaas

'Dan zou ik naar Mercedes gaan'

Toch lonkt een vertrek van Verstappen, mocht de zaak binnen Red Bull weer uit de hand lopen.

In dat geval zou de Red Bull-coureur volgens Steiner genoeg opties elders hebben: "Ik denk dat iedereen in de Formule 1 wel geïnteresseerd is in Verstappen. Het draait er meer om wat hij wil en waar hij naartoe zou willen gaan. Het zou Mercedes kunnen zijn, aangezien daar een zitje vrijkomt. Aston Martin kan ook nog."

Mocht een vertrek van Verstappen onvermijdelijk worden, heeft Steiner wel advies voor de Nederlander: "Als Max ergens anders naartoe zou gaan, zou ik voor Mercedes gaan."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk