Dit was het strijdplan van Verstappen gedurende de Japanse GP

Dit was het strijdplan van Verstappen gedurende de Japanse GP

door Jarlo

Max Verstappen won afgelopen weekend overtuigend de Grand Prix van Japan. De Nederlander finishte namelijk maar liefst 12.5 seconde voor op teamgenoot Sergio Perez. Na afloop van de race op Suzuka vertelde de coureur tegenover Viaplay over zijn plan van aanpak gedurende de race.

Het was de perfecte revanche voor Max Verstappen en Red Bull Racing. Na een deceptie in Melbourne, moest er gepast gereageerd worden om de leiding in beide kampioenschappen te kunnen behouden. Dit gebeurde uiteindelijk. Zowel Verstappen als zijn team verlieten Japan met de volle buit.

Dit was het strijdplan van Verstappen gedurende de race

Na afloop van de race op Suzuka verscheen Verstappen voor de camera van Viaplay. De Nederlander had het onder andere over zijn plan van aanpak gedurende de race. Bandenslijtage was hierbij een cruciale factor, dit vooral door relatief warme weersomstandigheden.

"De auto voelde een stuk beter aan ten opzichte van de trainingen. Uiteindelijk heb ik aan het begin (van de race) mijn marge gepakt (Qua voorsprong). Daarna heb ik gewoon goed op de banden gelet tot het einde van de race. Het is op deze baan altijd zwaar voor de banden en de auto beweegt best wel veel. Maar eigenlijk voelde het een stuk comfortabeler in vergelijking met de rest van het weekend. We hebben dus duidelijk de juiste aanpassingen gedaan ten opzichte van de trainingen.

Max Verstappen - Red Bull Racing-coureur

'Dat was erg moeilijk'

Een relatief eenvoudige zege zorgt ervoor dat Verstappen en Red Bull beide kampioenschappen weer wat comfortabeler aanvoeren.

Toch was niet alles even makkelijk. Zo sluit Verstappen zijn verhaal aan verslaggever Chiel van Koldenhoven af over de constant wisselende weersomstandigheden en hoe dat de bandenkeuzes lastig maakte: "We hadden vandaag ook niet verwacht dat het vandaag zoveel warmer zou worden. De weersvoorspelling voor de laatste twee/drie dagen zijn hier heel snel omgeslagen. Dan is het natuurlijk moeilijk in te schatten wat je met de banden moet doen," aldus Verstappen.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk