Jos nuanceert kritiek Max over Las Vegas: ‘Zie je bij veel mensen nu’

Jos nuanceert kritiek Max over Las Vegas: ‘Zie je bij veel mensen nu’

door Michael Janiec

Jos Verstappen, vader van regerend, drievoudig wereldkampioen Max Verstappen, is verder ingegaan op de kritische opmerkingen van zijn zoon over het Las Vegas GP-weekend.

De Red Bull-coureur, die de eerste editie van de Las Vegas Grand Prix op de Strip won, liet zich afgelopen weekend behoorlijk negatief uit en leek bewust geen blad voor de mond te willen nemen. Zo noemde Verstappen Jr. het weekend ‘1 procent racen, 99 procent entertainment’ en omschreef de compensatie van de op vrijdag teleurgestelde fans ‘een lachertje’ - en dat als hij in hun schoenen stond, de boel ‘had afgebroken’.

Jos Verstappen reageert op kritiek van zoon Max op spraakmakende Las Vegas GP

De opmerkingen leidden tot kritiek, zo vond Martin Brundle dat Verstappen in zo een bevoorrechte positie onnodig naast zijn schoenen liep.

In de uitloopronde, gehuld in een RBR-overall met een Elvis-thema, zong de een dag eerder kritische Verstappen ‘Viva Las Vegas’ van de legendarische zanger. Dat het ongetwijfeld in goede aarde viel aldaar - het boegeroep bleef in ieder geval uit naderhand.

Vader Jos, die na de race nog zei dat Max niet zomaar zijn mening over Las Vegas zou bijstellen, verklaart tegenover De Telegraaf dat hij zijn zoon aangesproken heeft. Zonder in te gaan op eventuele commerciële belangen voor het grote geheel, is de voormalig F1-coureur strengt, maar ook rechtvaardig in zijn oordeel: 'Ik zei het direct tegen hem, dat heeft hij af en toe nodig. Ik denk ook wel dat de batterij een beetje op raakt, bij veel mensen. Je kon vandaag zien dat Max van racen houdt. Ik begrijp zijn mening, maar je kunt niet overal blindelings tegenaan schoppen', aldus Jos Verstappen.

Heeft Jos of Max uiteindelijk gelijk?

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk