Verstappen heeft nieuw record, maar: "houd me daar niet echt mee bezig"

Verstappen heeft nieuw record, maar: "houd me daar niet echt mee bezig"

door Cas Zeeman

Max Verstappen geldt als één van de nieuwste sterren binnen de Formule 1. De pas 25-jarige Limburger rijgt dan ook de records aan een, en daar is er na de GP in Monaco afgelopen weekend nog één bijgekomen. Nadat hij al eerder onder meer al het record van meeste zeges in één seizoen op zijn naam zette en het record van jongste F1-winnaar pakte, is hij nu qua zeges de meest succesvolle coureur van Red Bull Racing. Maar, de tweevoudig wereldkampioen blijft er rustig onder.

Verstappen vanaf heden meest succesvolle Red Bull-coureur op basis van zeges

Verstappen heeft met het winnen van de GP in Monaco namelijk 39 zeges op zijn naam staan. Daarmee neemt hij het record over van Sebastian Vettel, die op 38 eindigde. Op de persconferentie in aanloop naar de GP in Barcelona geeft Verstappen echter aan niet echt met dat soort nevendingen bezig te zijn: "Mijn doel was om een kampioenschap in de F1 te winnen en dat is gelukt. Nu gaat het er wat mij betreft om om gewoon te genieten van het moment. Ik probeer uiteraard zoveel mogelijk races te winnen, maar ik ben nooit iemand geweest die records probeerde te breken of wat dan ook."

De Nederlander heeft nog geen contact gehad met Vettel over zijn kersverse record. "Ik weet dat Sebastian van statistieken en cijfers houdt, maar hij heeft vier titels en ik nog steeds twee. Dus ik denk dat hij wel oké is."

Verstappen wil nog jaren in F1 actief zijn

Verstappen geeft daarnaast aan dat hij nog jaren in de F1 actief wil zijn, mits hij een goede auto heeft waarmee hij kan winnen. De Nederlander heeft immers nog een contract tot 2028. "Ik wil gewoon blijven doen wat ik doe, maar daar heb ik natuurlijk wel een goede auto voor nodig. Ik weet niet hoe lang dat zal duren, maar ik hoop hier nog wel een tijdje mee door te gaan. Ik wil mezelf constant verbeteren", zo besluit de tweevoudig wereldkampioen.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk