Max Verstappen eerlijk: 'Monaco leuker zonder die chaos'

Max Verstappen eerlijk: 'Monaco leuker zonder die chaos'

door Michael Janiec

Max Verstappen stelt zich afwachtend op in de aanloop naar de GP van Monaco. De concurrentie kan zal geen misstap permitteren. De Nederlander zegt ook dat hij geen fan is van de chaos die neerdaalt op zijn thuishaven, maar dat het racen zelf ook een hoop goedmaakt.

Max Verstappen: 'Druk en chaotisch in Monaco'

Op de vraag van Lawrence Barretto of het went met de drukte in Monaco, antwoordt Verstappen: “Het is nog steeds chaotisch, eigenlijk het hele weekend.”

De Red Bull-coureur schetst een contrast met hoe rustig het normaliter in het prinsendom is: “Ik vind het persoonlijk leuker zonder F1, maargoed”, gelukkig blijft Monaco een enerverend begrip, zodra de visor naar beneden gaat: “Ik denk dat iedereen het leuk vindt hier om te rijden - op het randje, zo close bij de muren komen. Dat blijft toch gaaf”, aldus Verstappen.

De kwalificatie afgevlagd zien worden met niets minder dan een startplek op de voorste rij - dat staat op de agenda van zowat iedereen die voor de overwinning acht te vechten.

Verstappen, die normaliter geen pole nodig heeft om te winnen, weet dat Ferrari, maar ook bijvoorbeeld Fernando Alonso, er vol voor gaat: "We zijn niet zo sterk in kwalificaties, maar heel goed in de race. Maar je kunt hier niet inhalen. Dit weekend draait dus volledig om het verzekeren van die startpositie."

Alle ogen zijn intussen op Mercedes gericht. Het afscheid van de zero-size sidepods is nabij. Verstappen zegt dat hij het nog moet zien, omdat Mercedes eerst zich wegwijs moet maken door de brei aan data die dit weekend zal genereren.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk