Verstappen ongeroerd door komst Las Vegas: ‘doe mijn ding en ga naar huis’

Verstappen ongeroerd door komst Las Vegas: ‘doe mijn ding en ga naar huis’

door Michael Janiec

Max Verstappen zegt niet warm te lopen voor de eerste editie van de Formule 1 Grand Prix van Las Vegas die plaatsvindt in het weekend van zondag 19 november. De regerend wereldkampioen verwacht weinig van de straatrace zelf, het zou volgens hem vooral draaien om ‘de show eromheen’.

De Grand Prix van Las Vegas is het nieuwste kindje op de F1-kalender. Het kindje van Formule 1 welteverstaan. De Formula One Group en Liberty Media zijn nauw verbonden aan het project als investeerders en organisatoren. Zo kostte het stukje grond, waarop de vaste paddock gebouwd is op de bekende ‘Las Vegas Strip’ een slordige 480 miljoen dollar.

Verstappen niet warm of koud van lay-out Las Vegas GP 

Met entreetickets die beginnen bij bedragen van boven de 500 dollar en luxueuze combitickets van tientallen tot honderden duizenden dollars, inclusief alle pracht dat de bekendste gokstad ter wereld te bieden heeft, kun je bij voorbaat stellen dat de belanghebbenden aan een tafel zitten waar zogezegd ‘high stakes’ gespeeld wordt.

Toch is Max Verstappen niet heel erg onder de indruk van het project. Althans, niet vanuit het perspectief van een racecoureur, die het mag laten zien op dit geïmproviseerde straatcircuit: "Ten eerste denk ik dat we er meer zijn voor de show dan voor het racen zelf, als je kijkt naar de lay-out van het circuit", vertelt Verstappen aan de pers nabij Interlagos.

"Maar weet je, ik ben er eigenlijk niet zo mee bezig. Ik heb meer zoiets van, ik ga erheen, doe mijn ding en ben weer weg."

Max Verstappen

'Las Vegas is geen Monaco'

De pracht en praal van Vegas - van de neonlichten tot de immense 24/7 casino’s - maakt dat zo een race niet net zo iconisch als Monaco, bijvoorbeeld? "Ja, maar Monaco is ook gewoon geschiedenis en de plek zelf. Iedereen wil een keer in Monaco zijn geweest. Je kunt niet echt vergelijken", aldus de sceptische Verstappen.

Voorlopig is het bij de organisatie van de eerste GP van Las Vegas vooral de vraag wat de afgekondigde stakingen in het gokparadijs zullen betekenen voor de portefeuille.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk