Titelverdediger Verstappen na vrijdag in Melbourne over fitheid, targets en afstelling vinden

Titelverdediger Verstappen na vrijdag in Melbourne over fitheid, targets en afstelling vinden

door Michael

Max Verstappen is ook in Melbourne sterk uit de startblokken gekomen tijdens de vrijdag van de Australische Formule 1 Grand Prix. Dat het niet zonder slag of stoot ging, blijkt evengoed. De Red Bull Racing-coureur blikt terug en brengt de eerste dag op Albert Park in kaart.

Verstappen blikt terug op vrijdag Australische GP 2023

VT1: Verstappen klaagt over enkele drivability problemen met zijn RB19. De versnellingsbak zou niet lekker reageren en de achterremmen liepen aan. Daar kwam ook nog een boete bij voor een snelheidsovertreding in de pitsstraat.

VT2 verliep met minder problemen. Alhoewel, de regenbui vroeg in de sessie ontnam waardevolle testtijd in voorbereiding op de kwalificatie en race. De verwachting is dat het droog blijft in restant van raceweekend.

Dit is wat Verstappen na de twee trainingssessies te melden had: "Er is weinig grip en het asfalt is hier glad. Dat was vorig jaar ook al. Het is moeilijk om de banden te laten werken. Dus het is heel moeilijk als je naar buiten gaat en meteen wilt pushen. En met die onderbrekingen en rode vlaggen die we tijdens de eerste sessie hadden, kom je nooit echt in je ritme. Maar we gaan vanavond naar de data kijken om te zien wat we morgen moeten doen om de juiste keuzes te maken."


'Data bestuderen al moeilijk genoeg dit keer'

Het balans met de RB19 vinden en de data bij elkaar puzzelen is waar het te halen valt, vervolgt Verstappen: "De auto voelde wel goed. Al is het nu moeilijk te zeggen. We kwamen nooit echt in een window waarin ik het gevoel had dat ik de banden helemaal onder controle had. Dus we moeten vanavond nog even wat bestuderen, maar dat zal wel goed komen. Morgen wordt het waarschijnlijk droog. Dus we gaan ons gewoon daarop focussen. Dan is het al moeilijk genoeg, denk ik."

Tot slot meldt de Nederlandse F1-wereldkampioen dat hij inmiddels is hersteld: "Het gaat nu goed. Zo wil je je voelen. Dat is ook belangrijk om goed het weekend in te gaan", aldus Verstappen.

Het gevecht om de leiding van het kampioenschap zal onverminderd doorgaan dit weekend. Sergio Perez zei in de aanloop naar de Australische GP dat hij vrij is om ervoor te vechten van zijn team. Het zal hoe dan ook interessant worden om te zien hoe die meting zich ontvouwt.

Maximum

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk