Christian Horner grijnst: ‘Dat is typisch Las Vegas’

Christian Horner grijnst: ‘Dat is typisch Las Vegas’

door Michael

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner zag óók één van de spannendste races in 2023 en bevestigt daarmee toch enig eerherstel bij de organisatie. Volgens de Brit is de lay-out van het geïmproviseerde straatcircuit van Las Vegas een uitstekende broedgrond voor enerverende Grands Prix.

Max Verstappen won uiteindelijk en boekte daarmee zijn achttiende zege van het seizoen. Sergio Perez moest juist weer in de laatste ronde een plek opgeven aan de op P2 gefinishte Charles Leclerc, maar stelt met dit resultaat wel de tweede plek in het WK veilig.

Christian Horner kijkt terug op 'toprace' in Las Vegas

Na een dikke knuffel van zijn oude vriend David Coulthard, die de interviews namens Viaplay afneemt na GP van Las Vegas, blikt de Britse RBR-teambaas als volgt terug: “Ja, het was echt Vegas. Ik denk dat dit circuit voor een toprace zorgde. Checo ging van achteren naar leiding, Max had een tijdstraf… Om er zo uit te komen en 1-2 veilig te stellen in kampioenschap: een geweldige race.”

Horner laat zijn dankbaarheid over het bijzondere recordseizoen weer eens blijken: “Het is een droomscenario om 20 van de 21 races te hebben gewonnen. Het is een groots resultaat vandaag voor ons.”

De entertainmentwaarde van de weekendfinale; de hoofdrace, maakte uiteindelijk een hoop goed, denkt ook Horner: “Het is voor de coureurs niet de spannendste race, maar voor de fans… met de herstarts en koude banden: fantastisch”, aldus de teambaas.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk