Leegloop bij Ferrari: vertrek race-director Mekies aanstaande

Leegloop bij Ferrari: vertrek race-director Mekies aanstaande

door Michael

Laurent Mekies, de race-director bij het F1-team van Ferrari, zou volgens de laatste berichtgevingen de volgende medewerker zijn die op het punt staat te vertrekken. Het Italiaanse Formu1a.uno meldt dat hij zijn wens uitgesproken heeft te willen vertrekken, zo zouden er al aanbiedingen liggen van Alpine, Liberty Media en FIA voor de routinier.

Ferrari race-director Mekies wil vertrekken

Schoon schip met Frederic Vasseur aan het roer als teambaas óf een regelrechte leegloop? Dit nieuws komt niet veel later naar buiten dan dat over David Sanchez, de hoofdverantwoordelijke over het wagenontwerp van Scuderia, die schijnbaar onderweg is richting McLaren.

Mekies is sinds 2018 werkzaam bij Ferrari. Nadat hij de overstap van FIA maakte, schopte het van sportief directeur naar de positie van race-director binnen het team.

Het medium meldt dat hij kenbaar gemaakt heeft aan het Italiaanse F1-team te willen vertrekken. Mekies heeft de alternatieven voor het kiezen, al moet hij eerst wel de zogenaamde ‘gardening leave’ uitzingen - de ‘afkoelperiode’ die ingesteld is om te voorkomen dat een medewerker linea recta naar de concurrent overloopt met de nieuwste, doorslaggevende kennis.

“De Fransman heeft voorstellen liggen van Alpine, Liberty Media en de FIA, maar zijn contract bij Ferrari zou vrij ingewikkeld in elkaar zitten en het verbreken ervan kan gepaard gaan met een behoorlijke boete.” - Formu1a.uno

Gespannen situatie bij Ferrari

Intussen wordt elders gesproken van de verstandhoudingen tussen Frederic Vasseur en Ferrari. Dat de Fransman nogal goede vriendjes is met Mercedes-teambaas Toto Wolff wordt niet goed ontvangen intern. Zo zou hij samen met de Oostenrijker naar Bahrein afgereisd zijn en een race debriefing hebben gedeeld, tot ergernis van het Ferrari-management.

Ferrari begon wederom aan het nieuwe F1-seizoen met een mineur: Charles Leclerc viel in het latere deel van de Bahrein GP uit met een motorprobleem van elektrische aard, terwijl zijn Ferrari-teamgenoot Carlos Sainz niet verder kwam dan P4.

Formule 1

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk