'Technisch kopstuk dat ontslag nam bij Ferrari op weg naar concurrend F1-team'

'Technisch kopstuk dat ontslag nam bij Ferrari op weg naar concurrend F1-team'

door Lysanne

De niet al te soepele seizoensstart van Ferrari wordt ineen nog een stukje vervelender. Een belangrijk Ferrari-kopstuk heeft namelijk ontslag ingediend bij het team en maakt de overstap naar een ander F1-team, beter bekend als McLaren.

Van Ferrari naar McLaren

Recent kwam het nieuws naar buiten dat David Sanchez, de Chief Engineer Vehicle Concept bij Ferrari, het Italiaanse renstal gaat verlaten. De Fransman was tot voorkort een belangrijke pilaar binnen het technische team van Ferrari. Nadat de eerste race van het seizoen niet al te soepel verliep voor Ferrari, moet men met het vertrek van Sanchez nu een tweede klap incasseren.

David Sanches gaat namelijk een nieuw avontuur beginnen en dat wel bij het team van McLaren, aldus bronnen nabij de paddock. Toch moet de Fransman eerst nog een periode van 'gardening leave' doorgaan, dat is een verplicht verlof. Iets wat in de Formule 1 als normaal gezien wordt zodra een werknemer zich bij concurrent wil voegen.

Dit is niet de eerste keer dat Sanchez bij McLaren in dienst treedt. Hij werkte van 2007 tot 2012 als senior aerodynamica van het team en ook als teamleider van de aerodynamica-afdeling. Van 2012 tot 2023 werkte hij bij Ferrari en het ziet ernaar uit dat hij na ruim tien jaar weer de overstap terug naar McLaren maakt.

Formule 1

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk