'Adrian Newey lijdt onder interne onrust Red Bull Racing'

'Adrian Newey lijdt onder interne onrust Red Bull Racing'

door Jarlo

De Duitse Formule 1-journalist Michael Schmidt ziet een vertrek van Adrian Newey bij Red Bull Racing niet gebeuren. Desondanks meldt Schmidt dat Newey wel degelijk beïnvloed wordt door de interne onrust bij de Oostenrijkse renstal.

Het verblijf van Adrian Newey lijkt aan een dun draadje te hangen. Zo werkt de huidige interne onrust bij Red Bull Racing afschrikkend voor diverse kopstukken van het team.

Daarnaast is Newey een onwijs gewilde ontwerper in het Formule 1-paddock. Zo heeft bijvoorbeeld Aston Martin naar verluidt een groot bod klaarstaan voor de Brit. Ook is de Red Bull-topman gespot met Mercedes-teambaas Toto Wolff op het vliegveld van Bologna.

Schmidt: 'Dat merk je aan hem'

Schmidt weet te vertellen dat Newey 'lijdt onder de situatie'. De journalist van het Duitse Auto Motor und Sport heeft de Brit regelmatig gesproken en meegemaakt. Hij kan uit ervaring het volgende erover zeggen.

"Je merkt het aan hem. Ik heb een tijdje geleden nog met hem gesproken. Hij lijdt enorm onder deze situatie, onder deze machtsstrijd daar, omdat de sfeer gewoon, ik zou zeggen, een beetje koel is. Je merkt dat iedereen heel voorzichtig is. Horner probeert nu overal vrienden te maken en Marko zit dan vaak geïsoleerd met zijn Oostenrijkse vrienden aan een tafel. Ik denk dat dat Newey opbreekt, omdat hij een persoon is die zich eigenlijk alleen maar wil concentreren op zijn auto's of hij leeft gewoon in deze wereld, in deze technische wereld, en wil zich dan niet bezighouden met politiek.

Michael Schmidt - Formule 1-journalist voor Auto Motor und Sport

'Dan zal Newey wel vertrekken'

Ondanks alles lijkt Newey gewoon te blijven bij de formatie uit Milton Keynes. Zo zit het meesterbrein midden in een proces om een Red Bull-hypercar te ontwerpen: het hypercar-project RB17. Zo heeft hij een contract wat pas afloopt als dit project voltooid is: "Je moet er wel bij zeggen dat Newey niet zo makkelijk weg kan. Verstappen ook niet. Newey heeft een contract dat pas afloopt als dit Hypercar-project RB17 klaar is."

Als dit project voltooid is, kan de situatie voor het team snel veranderen: "Wanneer moet dat af zijn? In september 2025. Dus Newey zal niet eerder weggaan, tenzij hij zijn potlood neerlegt en zegt: hé mensen, ik wil niet meer, ik kan niet meer," aldus Schmidt.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk