Marko gedeeltelijk eens met uitspraken Toto Wolff over Verstappen

Marko gedeeltelijk eens met uitspraken Toto Wolff over Verstappen

door Jarlo

Helmut Marko heeft onlangs indirect gereageerd op de lovende woorden van Toto Wolff over Max Verstappen. De adviseur van Red Bull Racing kan zich enigszins vinden in de uitspraken van de rivaal. Toch is de Oostenrijkse topman het lang niet met alles eens.

Er staat al meer dan twee jaar geen maat op Max Verstappen. Het dominante tijdperk van de Nederlander begon in 2022, waarbij hij met 146 punten voorsprong zijn tweede kampioenschap in de wacht sleepte.

Het Formule 1-seizoen van 2023 zou echter nog veel specialer worden. De Red Bull Racing-coureur brak een hele waslijst aan records en wist met een astronomische marge van 290 punten zijn derde wereldtitel binnen te slepen.

Marko kan zich vinden in uitspraak van Wolff

In 2024 lijkt de lijn der verwachtingen zich door te trekken. Op één uitvalbeurt na, won Verstappen namelijk alle races dit seizoen.

Mercedes-teambaas Toto Wolff realiseerde zich daarom na afloop van de Japanse GP dat er ook dit jaar geen houden zal zijn aan Verstappen: "Niemand kan Max dit jaar tegenhouden. Zijn auto is geweldig en hij rijdt op spectaculair hoog niveau. Dit seizoen gaat het er eigenlijk alleen nog maar om wie er tweede wordt."

Ook Helmut Marko denkt op zijn beurt dat Verstappen normaal gesproken niet te verslaan is.

"Als de auto functioneert, dan kan niemand Verstappen verslaan"

Helmut Marko - Red Bull Racing-teambaas

Verstappen al wereldkampioen?

Wolff benadrukte dat Verstappen voor het hele jaar niet te stoppen zal zijn. Dit gaat enigszins gepaard met eerdere uitspraken. De Mercedes-topman zei in een eerder gesprek dat Verstappen 'alvast benoemt kan worden tot de rijderskampioen van 2024'.

Achter deze uitspraak zet Marko zo zijn vraagtekens: "Of dat de komende twintig races ook zo zal zijn? Ach... Daar wil ik nog helemaal niet aan denken. Maar tot nu toe heeft Max de totale controle," aldus Marko.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk