Albon na GP Japan: 'Dat zal bepalen hoe we er voorstaan qua reserveonderdelen'

Albon na GP Japan: 'Dat zal bepalen hoe we er voorstaan qua reserveonderdelen'

door Jarlo

Alexander Albon kwam na afloop van de Japanse GP terug op een groot huidig probleem bij Williams. De Britse renstal kampt namelijk al weken met een tekort aan reserveonderdelen. Met de crash van hemzelf en teamgenoot Logan Sargeant tijdens het weekend op Suzuka, is het logischerwijs zo dat Williams nu nog krapper zit qua auto-onderdelen.

Het was tijdens de GP van Australië een groot gespreksonderwerp: Logan Sargeant die zijn auto voor de race moest afstaan aan teamgenoot Alexander Albon.

De laatstgenoemde crashte hard tijdens de eerste vrije training op Albert Park. Het werd even later bekend dat zijn auto niet meer te repareren was voor het restant van het weekend. Een groot deel van dit probleem komt door een tekort aan reserveonderdelen bij Williams. Er bleef daarom voor de rest van het weekend maar één auto over van het team. De keuze werd gemaakt om Sargeant te passeren, zodat sterrijder Albon namens Williams alsnog het weekend kon voltooien.

Grote problemen bij Williams

Het geeft de onwaarschijnlijke benarde situatie aan waarin het team van Williams zich momenteel bevindt. Uiteindelijk verscheen de Britse renstal maar met één auto aan de start van de race op Albert Park.

Ondanks dat er weer twee auto's klaar stonden op voorhand van het raceweekend in Japan, werden de problemen op Suzuka als maar groter. Sargeant reed zijn auto in de prak tijdens de kwalificatie en Albon crashte samen met Daniel Ricciardo tijdens de race.

Albon: 'Dat moeten we zien als we de auto terugkrijgen'

De zorgen nemen toe voor Williams. Er was in Melbourne al een tekort aan reserveonderdelen en met de crash van beide coureurs afgelopen weekend zijn de problemen alleen maar groter geworden.

Albon verscheen na afloop van de Grand Prix van Japan voor de camera van Viaplay. De Thaise-Brit zegt dat de huidige toestand van Williams onder andere afhankelijk is van de schade aan zijn eigen auto. In hoever dit de situatie bij Williams verslechterd is nog niet bekend.

"We hadden al een tekort in Melbourne, dus dan hebben we dat na dit weekend al helemaal. We moeten zien waar we staan qua schade als we de auto terugkrijgen en hopen dat het niet te heftig is. We hebben er niet genoeg tijd (om te dealen met het tekort aan onderdelen) aangezien we ons moeten voorbereiden voor China. Laten we het zien."

Alex Albon - Williams-coureur

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk