Williams-teambaas deelt update na onderdelentekort in Melbourne

Williams-teambaas deelt update na onderdelentekort in Melbourne

door Jarlo

Williams-teambaas James Vowles laat weten wat het plan is met het chassis van Alexander Albon bij de Japanse GP. De Thai-Brit moest in Melbourne namelijk de auto van teamgenoot Logan Sargeant gebruiken, omdat het team geen reservechassis had.

Alexander Albon crashte hard tijdens de derde vrije training voor de Australische GP en het beschadigde chassis kon niet meer gebruikt worden voor het restant van het weekend.

Williams verscheen daarom ook maar met één auto aan de start van de kwalificatie en de race. De Britse renstal had na spoedoverleg besloten om Logan Sargeant te passeren, zodat Albon alsnog in actie kon komen.

Vowles gaf achteraf een verklaring voor de beslissing. De Brit was van mening dat Albon de beste kansen had om namens het team punten te scoren. Albon kwalificeerde zich uiteindelijk als twaalfde. In de race kwam de Britse Thai niet verder dan de elfde positie.

Vowles geeft update omtrent chassis

Dagen na de crash van Albon was er nog steeds geen duidelijkheid over de status van de gehavende Williams-bolide.

Daar kwam onlangs verandering in. Op de officiële website van Williams liet Vowles weten dat er spoedig een nieuw chassis verwacht wordt. Dit suggereert dat wij gewoon twee auto's van Williams kunnen verwachten in Japan.

"Het was de bedoeling om deze al voor de eerste race te hebben, maar de levering van onderdelen liep steeds vertraging op. De huidige reparatie zorgt ook weer voor meer vertraging, maar we zullen het derde chassis snel hebben"

James Vowles - Williams-teambaas

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk