Albon reageert op vermeend aanbod Red Bull, deal anders dan gesuggereerd

Albon reageert op vermeend aanbod Red Bull, deal anders dan gesuggereerd

door Michael Janiec

Alex Albon heeft gereageerd op geruchten dat Red Bull Racing hem een driejarig contract heeft aangeboden.

De speculaties begonnen, nadat Formule 1-journalist Peter Windsor in een YouTube livestream beweerde dat Albon een driejarige deal aangeboden had gekregen van Red Bull vanaf 2025.

Albon, die momenteel uitkomt voor Williams, zei dat hij op de hoogte was van de geruchten, maar dat hij er niet op gefocust is: "Ik zou liegen als ik zou zeggen dat er geen vragen en discussies zijn geweest. Maar om eerlijk te zijn, dat is niet mijn gebied. Mijn management regelt deze dingen. Ik ben volledig gefocust op het rijden."

Wat Red Bull Albon echt heeft aangeboden

Volgens Motorsport-Total.com heeft Red Bull inderdaad een aanbod gedaan aan Albon.

Het gaat echter niet om een driejarig contract. Red Bull wil als eerste stap alleen een optie, een soort voorkeursrecht, op Albon's diensten in de toekomst.

Als Albon akkoord gaat met het aanbod, kan Red Bull vervolgens beslissen of ze hem in 2026 voor drie jaar terughalen naar het team.

Red Bull zou naar verluidt veel geld willen betalen voor de optie. Tegelijkertijd betekent zo een verbintenis dat Albon’s vrijheid op de transfermarkt beperkt wordt in de komende jaren.

Albon over zijn toekomst

Albon zegt dat hij gelukkig was bij Williams en dat hij zich richt op het seizoen 2024.

"Ik ben realistisch. Ik wil bij Williams blijven. Als het team zo goed is als ik hoop, dan hebben we een langetermijncontract."

Alex Albon verwacht performance van Williams

Albon geeft echter ook toe dat hij ambitieus is en dat hij wil racen voor een team dat hem de kans geeft om races te winnen - dat hij het inmiddels waard is: "Ik ben nu 27 jaar oud. Ik heb het gevoel dat ik heel dicht bij de piek van mijn prestaties zit. Ik hoop dat Williams het team kan zijn waar ik de resultaten kan behalen die ik wil. Dat is waar ik voor werk."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk