Alonso deelt sneer uit aan Hamilton tijdens presentatie AMR24

Alonso deelt sneer uit aan Hamilton tijdens presentatie AMR24

door Jarlo

Aston Martin-coureur Fernando Alonso heeft zo zijn twijfels bij Lewis Hamilton. Volgens de Spanjaard heeft Hamilton niet de volledige waarheid vertelt over zijn overstap van Mercedes naar Ferrari. Het gaat over het lange Instagram bericht van de zevenvoudig wereldkampioen, nadat bekend werd dat hij in 2025 de overstap zal maken naar Ferrari.

Het is inmiddels alweer ongeveer anderhalve week geleden dat de Formule 1-wereld op zijn kop stond na misschien wel het grootste F1-nieuws aller tijden: Lewis Hamilton zal aan het einde het Formule 1-seizoen van 2024 Mercedes inruilen voor Ferrari.

Er is in de tussentijd al heel veel over geschreven en gesproken. Ook de man waar het allemaal om gaat, Lewis Hamilton, kwam enkele dagen na de bekendmaking naar buiten met een lang Instagram bericht over zijn overstap.

Alonso: 'Toen was het nog niet zijn droom...'

In dat Instagram bericht, onderstreepte Hamilton onder andere een paar redenen voor zijn beslissing. Eén van die redenen, was het feit dat het een 'kinderdroom' is om voor Ferrari te rijden.

Het is deze reden waar Fernando Alonso zijn vraagtekens bij zet. Volgens de Aston Martin-coureur heeft de Brit hier niet de waar over gesproken

"Het was twaalf maanden geleden nog niet zijn kinderdroom, toch? Zelfs twee maanden geleden nog niet. Toen had hij nog een hele andere droom"

Fernando Alonso - Aston Martin-coureur

'Misschien kan hij wat extra's brengen'

Ondanks dat Alonso niet denkt dat Hamilton de volledig waarheid heeft gesproken, kan hij niet ontkennen dat het wel een goede overstap is. Alonso denkt dat Hamilton 'iets extra's' kan brengen bij de missie van Ferrari om weer wereldkampioen te worden.

"De laatste jaren heeft Ferrari een snelle auto gehad en waren ze aan het vechten de prijzen. Misschien kan Lewis wat extra's brengen om voor het kampioenschap te vechten. De auto hebben ze al, dat hebben ze vorig jaar laten zien. Met een dominante Red Bull, wist Ferrari namelijk in de meeste kwalificaties sneller te zijn. Dus de auto is in ieder geval goed genoeg," aldus Alonso.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk