AlphaTauri met alles-of-nietspoging voor GP Abu Dhabi

AlphaTauri met alles-of-nietspoging voor GP Abu Dhabi

door Jarlo

Het team van AlphaTauri staat op het punt om een grote upgrade aan de vloer te brengen voor de aanstaande en laatste Formule 1-race in Abu Dhabi. De Italiaanse renstal is vastberaden om de zevende plek in het constructeurskampioenschap over te nemen van Williams.

Het is niet gebruikelijk dat Formule 1-teams nog een upgrade brengen voor de laatste race van het seizoen. De focus ligt immers normaal al een tijd op de auto van volgend jaar. De Italiaanse formatie had echter een goeie reden achter hun beslissing. AlphaTauri staat momenteel achtste in het constructeurskampioenschap, zeven punten achter Williams. Daarmee heeft de Italiaanse renstal nog een kans om de zevende plek in het constructeurskampioenschap over te nemen van Williams. Om deze kans zo groot mogelijk te maken, wordt er een grote upgrade aan de vloer van de auto gebracht door mannen en vrouwen uit Faenza.

Peter Bayer: ‘Een kleine joker in onze achterzak’ 

In aanloop naar de Grand Prix van Abu Dhabi verscheen de CEO van AlphaTauri, Peter Bayer voor de camera. De Oostenrijker was onlangs in een exclusief gesprek met Autosport, en lichte daar de situatie meer toe.

"Iedereen is gemotiveerd om Williams te verslaan, daarom hebben we een grote upgrade in petto voor Abu Dhabi. We hopen dat deze upgrade ons de ontbrekende tienden zullen geven om te vechten voor de punten die we zo hard nodig hebben. Het oorspronkelijke strategische doel was om te ontwikkelen voor 2024, maar omdat we onszelf nu in deze situatie hebben gebracht, komt het goed van pas. Je kunt zeggen dat we nog een kleine joker in de achterzak hebben." 

Peter Bayer - CEO van AlphaTauri

‘Het is een oefening voor volgend jaar’ 

Is de zojuist besproken upgrade dan alleen voordelig voor dit jaar? Het antwoord daarop is nee. Technisch directeur van AlphaTauri Jody Egginton, voegde er nog aan toe dat de zojuist besproken upgrade een ‘R&D (Research and Development) oefening' is voor volgend jaar. Daarmee wordt er kennis vergaard voor volgend jaar

De aanstaande upgrade is een "R&D-oefening" voor volgend jaar. Deze upgrade zou eventueel ook toepasselijk zijn voor volgend jaar, vanwege de reglementen die vrijwel hetzelfde blijven. Je kan het zien als een verdieping, en daarom zullen we ervan kunnen leren voor volgend jaar."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk