AlphaTauri met naamsverandering in 2024: Dit zijn de geruchten tot nu toe

AlphaTauri met naamsverandering in 2024: Dit zijn de geruchten tot nu toe

door Jarlo

Er zijn onlangs geruchten opgedoken omtrent een naamsverandering voor het Formule 1-seizoen van 2024 bij het team van AlphaTauri. Het zal naar verluidt gaan om 'Racing Bulls', met als motief om AlphaTauri meer overeen te laten komen met het merk Red Bull.

De CEO van AlphaTauri, Peter Bayer, heeft afgelopen oktober al bevestigd dat zijn Italiaanse renstal een naamsverandering zal ondergaan. De Oostenrijker had doen de tijd dit te zeggen:

"De besprekingen rondom de naamsverandering verlopen erg goed. Helaas kan ik nog niet met jullie delen wat de naam precies wordt. De aandeelhouders van AlphaTauri hebben besloten over de identiteit van het team te discussiëren, en als gevolg hebben wij besloten dichter bij de Red Bull familie te willen staan. Het is een spannende periode om de geboorte van een Formule 1-team mee te maken, het is een unieke ervaring. Ik ben erg blij dat ik er bij mag zijn, en het mag meemaken."

Peter Bayer - CEO van AlphaTauri

Niet de eerste verandering

De naamsverandering in 2024 zou niet de eerste keer zijn dat AlphaTauri onder een nieuwe naam door het leven zal gaan. De Italiaanse renstal maakte in 2006 haar debuut in de Formule 1 onder de naam Toro Rosso. Dit bleef zo voor veertien jaar, totdat het team in 2020 verder ging onder de naam AlphaTauri, de naam die we nu kennen.

Verdere geruchten voor het nieuwe AlphaTauri.

De nieuwe naam van AlphaTuari voor 2024 is echter niet het enige waar over gespeculeerd is. Zo zijn er op social media ook geruchten opgedoken over de twee grootste sponsoren van het nieuwe team. Dit zullen naar verluidt Cash App en Visa zijn. Tot slot is het logo gelekt op X (voormalig Twitter) door Fastest Pitstop, een groot nieuws platform. Het zou naar verluidt gaan om het onderstaande logo.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk