Ricciardo blikt terug- en vooruit op bewogen Formule 1-seizoen in 2023

Ricciardo blikt terug- en vooruit op bewogen Formule 1-seizoen in 2023

door Jarlo

AlphaTauri-coureur Daniel Ricciardo heeft onlangs onthuld tevreden te zijn met het verloop van het Formule 1-seizoen van 2023. De Australiër heeft daarbij aangegeven dat hij zijn persoonlijke doelen aan het behalen is.

Ricciardo kent een bewogen seizoen in 2023. De AlphaTauri-coureur stond opvallend genoeg niet eens op de grid bij het ingaan van 2023. De eerste helft van het seizoen was Nyck de Vries de tweede rijder van de Italiaanse renstal. De Nederlander werd na afloop van de Grand Prix van Engeland ontslagen, en de volgende race in Hongarije vervangen door Ricciardo.

Een race later, tijdens de Grand Prix van Nederland, ging het gelijk mis voor de Australiër. Tijdens de tweede vrije training van de zojuist genoemde Grand Prix, raakte Ricciardo de muur in bocht drie, wat een zevendelige handbreuk veroorzaakte bij de Australiër. De Honey Badger lag er als gevolg vijf races uit, en werd in die periode vervangen door Liam Lawson. Tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten keerde Ricciardo terug, en had daarbij gelijk een groot aandeel in de stijging van AlphaTauri van de tiende naar achtste plek in het constructeurskampioenschap.

Ricciardo: 'Ik vink een hoop vakjes af voor mijzelf'

Ricciardo blikte in gesprek met Speedcafe terug op de afgelopen maanden. De Australiër liet vooral weten tevreden te zijn met hoe bepaalde zaken verlopen de afgelopen maanden.

"Ik ben echt blij geweest met de korte tijd die we hebben gehad. Het is niet altijd op papier te zien geweest, maar zelfs in Brazilië, waar we met een ronde achterstand begonnen, hebben we goede tekenen van snelheid en begrip van de auto hebben laten zien. Ik voel me steeds meer op mijn gemak. Voor mij vink ik al snel een heleboel vakjes aan die ik wilde. Het is aan mij om dat gevoel voort te zetten, en gewoon door te gaan met het verbeteren. Dat gaat voor mijn gevoel goed sinds Mexico. Als we misschien nog één of twee tienden kunnen vinden, zou dat cool zijn."

Daniel Ricciardo - AlphaTauri-coureur

'Dat zou dan voelen als een overwinning voor ons'

Tot slot blikte Ricciardo vooruit op de aanstaande race, en daarmee ook de laatste race van het seizoen, de Grand Prix van Abu Dhabi.

"Nu hebben we een kans op de zevende plaats bij de constructeurs. Ik ga mij focus dan ook leggen om er alles aan te doen te doen wat ik kan om het team zo goed mogelijk te helpen."

"Als we zevende kunnen worden bij de constructeurs, zou dat voelen als een overwinning voor ons. Ik denk dat niemand voor Austin (GP van de Verenigde Staten) dat zou hebben gedacht."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk