Breaking: Fernando Alonso tekent contractverlenging bij Aston Martin

Breaking: Fernando Alonso tekent contractverlenging bij Aston Martin

door Michael Janiec

Tweevoudig wereldkampioen Formule 1 Fernando Alonso heeft de speculaties over zijn toekomst de kop ingedrukt door een nieuw contract te tekenen bij Aston Martin voor het seizoen 2025 en 2026.

Deze aankondiging komt na een succesvolle komst van Alonso naar Aston Martin in 2023. De Spanjaard en het team kenden een sterke start met zes podiumplaatsen in de eerste acht races. Hoogtepunten waren de tweede plaatsen in Monaco, Canada en Nederland, waardoor Aston Martin in het constructeurskampioenschap van de zevende naar de vijfde plaats steeg.

Alonso blijft trouw aan ambitieus Aston Martin

Hoewel Aston Martin in het seizoen 2024 nog niet de gewenste stap heeft gezet richting overwinningen, heeft Alonso desondanks besloten om nog een jaar bij het team te blijven.

Alonso's verbintenis volgt op het recente nieuws van Lewis Hamiltons verrassende overstap naar Ferrari voor 2025. Dit leidde aanvankelijk tot vragen over Alonso's eigen toekomst, met onzekerheid over zowel zijn verdere deelname aan de F1, als zijn mogelijke vertrek bij Aston Martin.

"Fernando's toekomst op lange termijn veiligstellen is fantastisch nieuws", zei AMR-teambaas Mike Krack. "Hij heeft laten zien dat hij in ons gelooft en wij in hem."

"Fernando is hongerig naar succes en rijdt beter dan ooit. Deze overeenkomst brengt ons naar 2026 met Honda. We kijken ernaar uit om nog meer herinneringen te creëren en samen nog meer succes te boeken", aldus de teambaas.

Alonso werd recent gelinkt aan een overstap naar Red Bull Racing in het geval dat Max Verstappen het team in 2025 zou verruilen voor Mercedes om Hamilton te vervangen.

Alle twijfels zijn nu echter uit de weg geruimd. Met dit nieuwe contract kan Alonso aan zijn derde seizoen bij Aston Martin beginnen, met als doel voort te bouwen op de vooruitgang van het team en mogelijk mee te dingen naar de kampioenstitel in de komende jaren.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk