CEO VCARB pareert uitspraken Zak Brown omtrent samenwerking met RB

CEO VCARB pareert uitspraken Zak Brown omtrent samenwerking met RB

door Jarlo

De CEO van McLaren, Zak Brown, heeft zich al meerdere malen fel uitgesproken over de samenwerking tussen Red Bull Racing en haar zusterteam. Visa Cash App RB, wat hiervoor door het leven ging als AlphaTauri, heeft namelijk altijd permissie gehad om onderdelen te gebruiken van de Oostenrijkse renstal. Dit zal aankomend Formule 1-seizoen in 2024 niet anders zijn.

Zak Brown is zoals gezegd niet blij met deze samenwerking. De Amerikaan sprak een tijdje geleden uit dat een samenwerking tussen twee teams in de Formule 1 'oneerlijk' en 'slecht voor de sport' is.

Brown haalde echter deze week, in gesprek met Sky Sports F1, weer uit naar de zojuist besproken samenwerking: "Dit is niet wat fans verwachten en de FIA moet hier echt iets aan gaan doen", aldus Brown.

Peter Bayer: 'Wij maken ons nergens zorgen over'

Er is onlangs eindelijk een reactie gekomen van de kant van de Red Bull-familie. Namens kamp Red Bull, nam Visa Cash App RB-CEO Peter Bayer het op voor zijn team en Red Bull Racing. Dit is wat de Oostenrijker, in gesprek met Racingnews365, te zeggen had als response op de woorden van Brown.

"Ik kom van de FIA en ik weet daarom hoeveel controle er wel niet op alle teams wordt uitgevoerd. Er is zeker zelfs nog meer controle met betrekking tot teams die nauw samenwerken. De regels zijn daar duidelijk over. Je hebt misschien de verklaring van de FIA gezien, toen ze naar onze auto keken: 'Dit is een ander concept'. We maken ons nergens zorgen over."

Peter Bayer - CEO van Visa Cash App RB

'Dat is belangrijk voor ons'

Bayer benadrukte tot slot dat hij het belangrijk vindt dat ze 'uitdagende maar eerlijke deelnemers' zijn. Ook is de Visa Cash App RB-topman ervan overtuigd dat teams die wat kleiner zijn, de steun nodig hebben.

"Het is belangrijk voor ons, omdat we uitdagende maar eerlijke deelnemers willen zijn."

"Uiteindelijk is de Formule 1 een gevecht om middelen, tegenwoordig ook om efficiëntie. En ik geloof dat de teams die wat verder achterin het veld staan, in zekere mate steun nodig hebben. Dat gebeurt vooral via financiële [middelen], zoals stukjes van onderdelen om daadwerkelijk competitief te blijven," aldus Bayer.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk