Meerdere coureurs waren eerder dan Wolff op hoogte van vertrek Hamilton

Meerdere coureurs waren eerder dan Wolff op hoogte van vertrek Hamilton

door Ayla Huiberts

De wissel van Lewis Hamilton van Mercedes naar Ferrari was een verrassing voor velen. Teambaas Toto Wolff werd pas een dag voor de aankondiging op de hoogte gesteld van wat nu al de transfer genoemd mag worden van het decennium. Nu blijkt het dat er al een aantal coureurs eerder afwisten van de transfer. De Chinese Zhou Guanyu wist het zelfs al eerder dan Wolff.

De 24-jarige Zhou rijdt ook in 2024 voor Stake F1, voorheen Alfa Romeo. Aan het eind van dit jaar verloopt zijn contract en zal hij een nieuw contract moeten bemachtigen voor volgend seizoen.

De coureur wil voorlopig nog graag bij het team blijven en focust zich op dat vergemakkelijken door het behalen van goede resultaten.

In een interview met RacingNews365 sprak de Chinees recent over de rijdersmarkt, die vorige week compleet is opgeschud. Daarbij kwam ook het onderwerp Hamilton aan bod. Zijn eerste reactie op het vertrek: “Ik was in shock”.

Zhou en Hamilton delen zelfde management

Wat opvalt: het feit dat de Zhou als één van de weinigen al afwist van de transfer. Guanyu Zhou en Lewis Hamilton hebben hetzelfde management. Marc Hynes werkt met allebei de coureurs en speelde een belangrijke rol in het vertrek van de zevenvoudige wereldkampioen.

Zhou kreeg het nieuws te horen van Hynes en hield het wijs genoeg geheim, totdat het officieel de wereld in werd gebracht.

“Het is onverwacht, want ik had niet verwacht dat Lewis met pension zou gaan als Ferrari-coureur.”

Guanyu Zhou over het vertrek van Lewis Hamilton

Zou Charles Leclerc het nieuws hebben verklapt aan Pierre Gasly?

Niet alleen Zhou Guanyu, maar ook Pierre Gasly hield het nieuws al een tijdje voor zichzelf. De Fransman was bewust van het feit dat Hamilton in gesprek was met Ferrari.

Voor Gasly was het bericht geen wereldnieuws en hij wenst Hamilton veel succes.

“Hij gaat nu naar het einde van zijn carrière toe, dus het was nu of nooit. Ik denk dat het vrij lang geheim gehouden is, ik wens hem gewoon het beste. Het is natuurlijk spannend op de coureursmarkt en dat jullie - de media – ermee komen, dat is normaal.”

Pierre Gasly in gesprek met Motorsport.com

Hoe de Alpine-coureur aan het nieuws komt? Dat wordt niet uitgelicht, maar veel fans weten dat Charles Leclerc en Gasly goede vrienden zijn. Het zou kunnen dat de twee het er samen over hebben gehad.

Als je dat doortrekt - hoe Charles het eerder wist - dan is het aannemelijk dat Lewis het nieuws iets eerder zelf bracht aan de Ferrari-coureur, wat je toch wel van een gentleman slash ridder mag verwachten.

Toto Wolff in het donker gelaten

Ook is bekendgemaakt dat beide Ferrari-coureurs zich min of meer bewust waren van de naderende transfer. Leclerc zou positief kijken naar zijn nieuwe teamgenoot, hij hintte tijdens de Monaco Grand Prix van 2023 dat Lewis Hamilton zijn ideale teamgenoot zou kunnen zijn.

In totaal waren er dus maar een aantal personen die al afwisten van het Ferrari en Hamilton. Dat is bijzonder, want Mercedes-teambaas Toto Wolff werd pas 36 uur van tevoren ingelicht. Dit bleek ook nog eens een korte meeting te zijn van tien minuten. Wel gaat hij goed om met het nieuws en kijkt hij uit naar het aankomende seizoen.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk