'Daarom moet Mercedes juist wel Verstappen aantrekken'

'Daarom moet Mercedes juist wel Verstappen aantrekken'

door Jarlo

Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko heeft eerder al aangegeven dat huidig Red Bull Racing-coureur Max Verstappen niet beschikbaar is op de rijdersmarkt. Toch kan je in de Formule 1 niks volledig uitsluiten. Volgens voormalig Formule 1-coureur Christian Danner, is het alsnog helemaal geen slecht idee voor Mercedes om te proberen Verstappen naar hun team te halen.

Mercedes zal op zoek moeten naar een nieuwe coureur, nadat bekend werd dat Lewis Hamilton aan het einde van het Formule 1-seizoen van 2024 de Duitse renstal zal inruilen voor Ferrari. Deze schoenen vullen zal echter geen makkelijke taak worden. De Brit heeft in elf seizoenen voor de renstal, maar liefst zes wereldtitels gewonnen. In diezelfde periode, won hij samen met zijn team acht keer de constructeurstitel.

Wij hebben al eerder een aantal potentiële opvolgers voor Hamilton benoemt. Een coureur die niet aan bod kwam, is Verstappen. Logisch zou je denken toch? De drievoudig wereldkampioen zit immers bij Red Bull Racing, dat afgelopen seizoen de meest dominante Formule 1-auto uit de geschiedenis van de sport heeft gebouwd. Gecombineerd met het feit dat de band tussen Verstappen en Mercedes niet al te best zal zijn na een keiharde rivaliteit in de 2021, lijkt de kans toch minimaal dat Verstappen de overstap zal maken naar de Duitse renstal.

Danner: 'Max is de beste oplossing'

Volgens Danner zou Max Verstappen simpelweg de beste oplossing zijn voor Mercedes. Wel realiseert de Duitser zich dat het een moeilijke opgave zal worden om dat voor elkaar te krijgen.

Voor twee andere alternatieve, wijst Danner naar het rijderspaar van McLaren.

"Max zou natuurlijk de best mogelijke oplossing zijn, maar de McLaren-coureurs Oscar Piastri en Lando Norris zouden ook allebei goeie alternatieven zijn. Beiden hebben alles wat ze nodig hebben om meerdere wereldtitels te winnen, als ze de juiste auto hebben."

Christian Danner - voormalig Formule 1-coureur

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk