Voormalig wereldkampioen zinspeelt F1-terugkeer met cryptische hashtag

Voormalig wereldkampioen zinspeelt F1-terugkeer met cryptische hashtag

door Michael Janiec

Niemand minder dan Sebastian Vettel wordt in verband gebracht met een comeback als de vervanger van Lewis Hamilton bij Mercedes in 2025.

Sebastian Vettel 'terug in het ritme' van F1 met bijzondere hashtag?

Een recent social media-bericht van de gestopte F1-coureur vergaarde veel aandacht. Vettel deelde op Instagram oude beelden van hemzelf met als onderschrift: ‘Terug in het ritme komen’ inclusief de hashtag: #thereisstillaracetowin.

Eerder bevestigde Toto Wolff (dan wel informele) gesprekken met de viervoudig wereldkampioen. Mercedes heeft intussen laten blijken dat alle tijd genomen wordt om te beslissen wie in 2025 bij het F1-team instapt. George Russell is volgens de Oostenrijker degene die de zevenvoudig wereldkampioen moet vervangen als eerste coureur.

Wat comeback Vettel (on)waarschijnlijk maakt

Is een terugkeer van Vettel realistisch? Dat ligt eraan. Velen weten dat Vettel er niet bepaald in slaagde om zijn illustere carrière in F1 af te sluiten met een hoogtepunt. Twee jaar ploeteren bij Aston Martin na het moeten opgeven van de Ferrari-titeldroom: het is niet waar de Duitser op had gehoopt.

2026 zou dan het uitgangspunt zijn bij een eventuele terugkeer: de komst van de nieuwe motorreglementen is immers de grootste reële kans voor de concurrenten om de huidige heerschappij van Red Bull te doorbreken.

Het lukte Mercedes in de aanloop naar het (huidige) hybridetijdperk om een reuzensprong te maken in performance van de motor. Een voorsprong die achteraf gezien bepalend is gebleken. Maar of dat een garantie is voor de toekomst?

Of family-man Vettel werk maakt van een terugkeer, hangt ongetwijfeld ook af van de mate waarin hij zijn duurzame visie voor de toekomst van de sport mag uitdragen. Een visie die toch wel aansluit bij de weg die Formule 1 is ingeslagen met de richtlijnen voor de motoren vanaf 2026.

We zullen het vanzelf zien. Na de schokkerende announcement van Hamilton lijkt eigenlijk niets te gek.. Een ding is daarmee wel zeker: zolang de vraag onbeantwoord blijft over wie Lewis Hamilton bij Mercedes moet vervangen in 2025, zullen de speculaties voortduren.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk