Daniel Ricciardo zoekende na teleurstellende P16 bij Belgische GP

Daniel Ricciardo zoekende na teleurstellende P16 bij Belgische GP

door Michael Janiec

Daniel Ricciardo, de Australische coureur, die sinds de Hongaarse GP Scuderia AlphaTauri vertegenwoordigt, uitte zijn teleurstelling, nadat hij tijdens de Grand Prix van België problemen had met het tempo op nieuwe banden. Ricciardo startte vanaf de laatste plaats op de grid (vanaf P19 door de pitstraat start Nico Hulkenberg) en had een zware race, waarin hij uiteindelijk als zestiende eindigde.

Daniel Ricciardo blikt terug op moeilijke Belgische Grand Prix

De ervaren coureur voelde zich beperkt in zijn tempo en had de hele race moeite om grip te vinden: "Zelfs in de schone lucht had ik het heel moeilijk, eerlijk gezegd, om de voorkant te krijgen - de hele middensector en de hogesnelheidszone was ik aan het glijden."

Hij wees erop dat de banden niet genoeg grip hadden, wat leidde tot oververhitting en overmatig glijden. Ricciardo klaagde verder dat hij door het gebrek aan tempo niet kon ontsnappen uit het treintje bij schone lucht.

De Australiër merkte dat zijn concurrenten al vroeg meer prestaties haalden uit de verse banden, waardoor het voor hem daarna een uitdaging werd om in te halen en terrein te winnen: "Ik werd ingehaald terwijl we allemaal verse banden hadden, en als het dan rustiger werd, had ik een beter tempo, maar zat ik achter hen vast - en dat is natuurlijk ook niet goed voor de banden", zei Ricciardo.

'Erop gebrand terug te keren en ervan te leren' - Ricciardo

Yuki Tsunoda, Ricciardo's teamgenoot, wist de tiende plaats te bemachtigen en daarmee het derde punt van het team in dit F1-seizoen. Dit resultaat suggereerde dat de auto meer potentieel had, en Ricciardo staat dan ook te popelen om de racedata te analyseren en zijn prestaties te verbeteren: "Ik ben erop gebrand om terug te keren in de auto en te kijken wat we ervan kunnen leren."

Ondanks het teleurstellende resultaat, blijft Ricciardo positief. De problemen kunnen ook zijn voortgevloeid uit afstellingskeuzes tijdens de enige droge sessie van het weekend. "Het kan iets simpels zijn met de set-up; we gingen de verkeerde kant op", legde hij uit.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk