Definitieve startopstelling Britse Formule 1 Grand Prix 2023

Definitieve startopstelling Britse Formule 1 Grand Prix 2023

door Michael Janiec

De Grote Prijs van Groot-Brittannië staat op het programma deze zondagmiddag. In de aanloop naar de Britse GP op Silverstone, delen wij nog de definitieve startopstelling. Na de kwalificatie - op het scherpst van de snede - komen wij namelijk uit bij een lekkere mix wat betreft de rangorde bij de start.

Britse Formule 1 Grand Prix 2023: McLaren in de mix aan kop, maar voor hoe lang?

Als wij de recente uitspraken van Mika Hakkinen mogen geloven, dan is het niet Ferrari, Mercedes óf Aston Martin, die Red Bull Racing en Max Verstappen zal uitdagen in de komende maanden, maar - jawel - het uit 't middenveld herrezen McLaren. Laten wij het hopen? Voor nu ziet het er heel erg goed uit voor McLaren. Dat beide coureurs op P2 en P3 mogen starten is namelijk géén stom toeval. En als óók rookie Oscar Piastri, een behoorlijk goede dan wel, het maximale uit de McLaren-bolide extraheert, dan zegt dat ook iets over de daadwerkelijke potentie van de auto én het vermogen van het team om dat potentieel beschikbaar te maken met de afstelling. Nu de racepace nog op Silverstone. Uitgaand hoe Lando Norris het leven van Lewis Hamilton zuur maakte in Oostenrijk, eveneens een circuit met veel snelle bochten, luidt de voorlopige conclusie dan ook: waarom niet?

Geen wereldschokkend nieuws, zoals sommige concullega's inkopten, maar Valtteri Bottas moet noodgedwongen vanaf P20 starten. Zijn kwalificatie voor Britse GP is ongeldig verklaard, nadat Alfa Romeo niet is staat bleek om voldoende brandstof af te geven voor de verplichte test naderhand. Andere noemenswaardigheden - of gewenningen (doh) - Sergio Perez zet zijn lakende kwalificatievorm voort met de alweer vijfde eliminatie in Q1 van de kwalificatie. De Mexicaanse Red Bull Racing-coureur start daardoor vanaf de zestiende plek bij de Britse GP. Tjah, wat moet je zeggen, Checo? Inderdaad... snel vergeten en door naar de zondag waarop de punten verdeeld worden.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk