‘We zitten dichter bij Red Bull dan verwacht'

‘We zitten dichter bij Red Bull dan verwacht'

door Ayla Huiberts

Ferrari is het enige team dat tot nu toe in de eerste drie races op ieder podium heeft gestaan. De SF-24 is stukken beter dan haar voorganger en Carlos Sainz ziet het gat naar Red Bull Racing steeds kleiner worden. Ondanks zin positieve insteek, realiseert de Spanjaard wel dat de Grand Prix van Japan een flinke uitdaging zal worden.

Carlos Sainz won twee weken geleden de Grand Prix van Australië. Naast hem stond teamgenoot Charles Leclerc ook op het podium. De 29-jarige ziet dat de Scuderia vooruitgang boekt en hoewel Red Bull Racing optimistisch naar de aankomende race kijkt, zal Ferrari alles op alles zetten op aan te blijven aanhaken.

Positief, maar terughoudend

In VT1 eindigde Sainz derde achter de twee Red Bull-coureurs, wat hem na afloop een positief gevoel gaf. Tijdens VT2 heeft Ferrari een paar rondjes weten te rijden, dit terwijl Red Bull niet eens de garage is uitgekomen.

“Eerlijk gezegd (zitten we) een beetje dichter bij de Red Bulls dan ik had verwacht. Dus, positieve signalen als het gaat om vooruitgang van vijf maanden geleden tot nu.”

Carlos Sainz - Ferrari-coureur

De race op Suzuka is dit jaar een halfjaar naar voren verschoven in verband met de steeds groter wordende kalender. De Spanjaard ziet zijn team een stuk beter presteren ten opzichte van het vorige seizoen. De afstand met Red Bull was toen de tijd ook overduidelijk een stuk groter.

Toch wil Sainz nog niet te hard van stapel lopen, want zelf verwacht hij dat Max Verstappen en Sergio Pérez, hen toch weer te snel af zullen zijn: "Red Bull is een stap voor, maar een kleinere stap dan ik misschien dacht, dus het zou een interessant gevecht moeten worden.”

Werk aan de winkel

De goede start van het seizoen boost zeker het zelfvertrouwen van Sainz. Wel geeft hij toe dat er nog genoeg voorbereiding te doen zijn voor de kwalificatie en de race. De coureur hoopt dat de weersomstandigheden beter zullen zijn tijdens de laatste vrije training, zodat het team kan experimenteren en genoeg data kan analyseren: "Ik zal mijn best doen, dat is zeker het doel. Maar om dat te kunnen doen, moeten we ervoor zorgen dat we zo goed mogelijk voorbereid zijn voor morgen. Op dit moment heb ik nog steeds het gevoel dat we een beetje tempo missen om voor polepositie te gaan, want Red bull lijkt sterk en vooral Max tot nu toe. Er is dus nog veel werk te doen," aldus Sainz.

Wie zal de Grand Prix van Japan domineren?

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk