Sainz terughoudend: ‘We hebben grote update nodig om ze uit te dagen'

Sainz terughoudend: ‘We hebben grote update nodig om ze uit te dagen'

door Ayla Huiberts

Carlos Sainz zit nog altijd zonder stoeltje voor 2024, maar zijn overwinning in Australië zet hem in ieder geval goed op de markt. Met een dubbel podium voor Ferrari in Australië komen de coureurs dichter bij Red Bull Racing in de WK-tussenstand. Toch ziet Sainz nog steeds een duidelijk gat naar de rivaal en hij bereidt zich voor op een ‘uitdagend’ weekend op Suzuka.

De Spanjaard werd tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië nog geopereerd aan zijn blindedarm, maar twee weken later stond hij voor de derde keer in zijn carrière bovenaan het podium. Fysiek was het een zware race, gelukkig zijn er inmiddels en aantal weken verstreken en Sainz voelt zich topfit.

“Na de overwinning in Melbourne heb ik een paar dagen ontspannen, maar het beste was dat ik weer aan de slag kon gaan met de fysieke voorbereiding nu de blessure van de blindedarmoperatie me geen grote problemen meer bezorgt. Dit weekend zal ik mij 100% in en uit de auto voelen.”

Carlos Sainz - Ferrari-coureur

Lage verwachtingen 

De teams zijn inmiddels bezig met de voorbereiding voor de Grand Prix van Japan dit weekend. Fans kijken uit naar een duel tussen Red Bull en Ferrari, maar Sainz spreekt uit ervaring met een terughoudende toon. Hij verwacht dat de Scuderia een zwaar weekend voor de boeg heeft, want vorig jaar was Max Verstappen ze te snel af in de Red Bull en ook dit jaar oogt de Nederlander ijzersterk ondanks zijn technische DNF in Melbourne.

De 29-jarige heeft nog geen hoge verwachtingen voor zondag en licht toe dat er een aanzienlijke afstand is ten opzichte van de koploper. Ferrari zal eerst een aantal aanpassingen aan de bolide moeten maken om de Oostenrijkse renstal bij te kunnen houden.

“Ik denk dat het gemiddelde aangeeft dat we nog steeds een paar tienden achter liggen op Red Bull en dat we waarschijnlijk een update nodig hebben, vooral op circuits als Suzuka, om het tegen hen op te nemen.”

Echter, deze grote update gaan we nog niet zien bij de SF-24. Sainz meldt dat er wel enkele kleine veranderingen worden gemaakt, maar grotere veranderingen kunnen we pas later dit seizoen verwachten.

Sainz niet bang voor toekomstige teamgenoot

Verder houdt Sainz zijn hoofd koel, ondanks dat hij nog steeds geen nieuwe bestemming heeft voor volgend jaar. Natuurlijk wil de Spanjaard bij een goed team terechtkomen, maar wat teamgenoten betreft, maakt het hem niet veel uit.

“Ik zal racen naast wie er ook komt. Ik heb geen angst of problemen om naast iemand te racen. Ik heb veel teamgenoten gehad in de F1: Verstappen, Leclerc, Norris, Kyvat, Gasly… Ik heb het nooit makkelijk gehad, maar ik heb altijd een goed gevoel en een goede relatie met iedereen gehad.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk