Red Bull Racing versus Ferrari: ‘Suzuka zal de ultieme test worden’

Red Bull Racing versus Ferrari: ‘Suzuka zal de ultieme test worden’

door Ayla Huiberts

Ferrari verraste vriend en vijand door in Australië de eerste twee podiumplekken te bezetten. Red Bull-fans zijn ervan overtuigd dat zij deze winst te danken hebben aan Max Verstappen die zich terug moest trekken uit de race. Voormalig coureur en wereldkampioen Damon Hill denkt dat de aankomende Grand Prix antwoord zal geven op deze vraag.

Iedere race verwacht het overgrote deel van de Formule 1-fans 'gewoon' weer dat Max Verstappen als eerste over de finishlijn komt. Toch was dit in Melbourne niet het geval, nadat de Nederlander te maken kreeg met remproblemen.

Al vanaf het begin van het seizoen lijkt Ferrari het dichtst bij de Oostenrijkse renstal te zitten. Hill verwacht echter dat de Grand Prix van Japan een uitdaging zal worden voor de Scuderia. De lange reeks van Verstappen werd nogmaals verstoord door Carlos Sainz. Het is dan ook niet geheel verrassend dat een hoop ogen gericht zullen zijn op het team uit Maranello.

Had Red Bull pech of is Ferrari écht zo goed? 

De 63-jarige Hill denkt dat er op het Suzuka Circuit een grote strijd kan plaatsvinden tussen de twee rivalen. In de F1 Nation-podcast beschrijft hij het als een ‘test’, waarbij we gaan zien wie de voorsprong zal behouden.

De Brit hoopt dat Ferrari zo veel mogelijk uit de auto kan halen, zodat het team de koploper kan uitdagen. Zelf verwacht Hill dat Verstappen vanaf pole zal starten. Hij zou het daarnaast fantastisch vinden als er zich op de zondag een spannende race gaat ontvouwen.

Mocht Sainz of Charles Leclerc daadwerkelijk de aankomende race winnen, dan zal de kwetsbare kant van Red Bull boven water komen.

“Als ze dat doen, wauw, dat zou echt schokkend zijn voor de hele Formule 1, want het betekent dat er iets gedaan kan worden aan deze Red Bull-wegloper.”

Damon Hill - Voormalig Formule 1-coureur en wereldkampioen

McLaren is goed op weg

Achter deze twee teams komt ook McLaren steeds dichter bij: “Ze boeken vooruitgang en zien er met elke race die voorbijgaat steeds solider uit”, aldus Hill.

De eerste twee races verliepen niet vlekkeloos en de renstal was niet algeheel tevreden, maar McLaren maakt duidelijk zichtbare progressie.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk