Jack Plooij onthult: Dit bedrag biedt Aston Martin voor Adrian Newey

Jack Plooij onthult: Dit bedrag biedt Aston Martin voor Adrian Newey

door Jarlo

Adrian Newey zal hoogstwaarschijnlijk het team van Red Bull Racing verlaten aan het einde van dit seizoen. De verwachting is dan ook dat de Chief Technical Officer van Red Bull binnenkort zijn vertrek zal aankondigen. Wat eventueel de volgende werkgever van de Brit wordt, is vooralsnog niet bekend. Aston Martin is één van de teams in de race voor Newey. Teameigenaar Lawrence Stroll is bereid een bak geld te betalen voor het meesterbrein. Op de Nederlandse televisie onthult journalist Jack Plooij hoeveel dit is.

Adrian Newey is één van de meest succesvolste ontwerpers uit de geschiedenis van de Formule 1. De Brit zegevierde met zijn auto's in totaal dertien wereldtitels: drie bij Williams, drie bij McLaren en zeven bij Red Bull Racing. Daarnaast behaalde Newey vijftien constructeurskampioenschappen met dezelfde eerdergenoemde constructeurs.

Sinds 2006 is Newey werkzaam bij Red Bull Racing. Het meesterbrein heeft in totaal zeven kampioenswinnende auto's gebouwd bij Red Bull. Sebastian Vettel werd vier keer wereldkampioen, voor Max Verstappen staat de teller momenteel op drie.

Plooij: 'Dat is heel sim gedaan'

Naar verluidt zou Newey al enige tijd ontevreden zijn bij de Oostenrijkse formatie. Zo woedt er al een paar jaar een machtsstrijd binnen het team en ook is het intern onrustig door de Horner-saga.

Andere teams ruiken hun kans om Newey over te nemen. Onder andere Aston Martin neemt de zaak zeer serieus. Tijdens het Ziggo Sport Race Café onthulde Jack Plooij welk astronomisch gedrag Lawrence Stroll bereid te betalen is voor de Red Bull-topman.

"Weet je wat er geboden is door meneer Lawrence Stroll? 200 miljoen, voor vier jaar, voor Adrian Newey. Dat is toch slim gedaan (door Aston Martin)? Je moet als ontwerper van die nieuwe motoren bij een fabrikant zitten. Alleen dan kan men buiten de budgetcap om nog het één en ander doen."

Jack Plooij - Journalist voor Ziggo Sport Racing

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk