Optimisme groeit in Italië: ‘Ferrari 2.0 binnenkort realiteit’

Optimisme groeit in Italië: ‘Ferrari 2.0 binnenkort realiteit’

door Michael Janiec

Ferrari is een stuk wijzer en vooral hoopvoller uit Japan vertrokken na het behalen van een P3 en P4. En volgens het Italiaanse medium Formu1a.uno staat er nog veel meer in de steigers qua uitvoerige upgrades. Het nieuwe upgradepakket wordt zelfs ‘Ferrari 2.0’ genoemd en zou het team in staat stellen om Red Bull Racing meer uit te dagen.

Het Italiaanse F1-team staat momenteel tweede in de constructeurs op een kleine 21 punten achter Red Bull Racing. Een gooi kunnen doen naar de constructeurstitel in 2024 is dus nog steeds realistisch.

Om dat te bewerkstelligen moet het team wel Red Bull binnen vizier houden in de ontwikkelingsoorlog die het eerste deel van het seizoen typeert. En voor zover zou dat beter dan verwacht lukken.

Ferrari heeft wind in de rug: '2.0 upgradepakket vanaf Imola klaar'

“Ferrari verlaat Suzuka met twee zekerheden. Zeer comfortabel tweede worden en het gat met RB in zes maanden tijd aanzienlijk verkleind hebben en het feit dat de huidige auto veel meer aerodynamische lading heeft en sneller is.”

Het was namelijk Red Bull dat juist op Suzuka een behoorlijk upgradepakket introduceerde. En ondanks de volgende 1-2 namens de Vliegende Stieren heerst er optimisme bij Ferrari. De Italianen zijn namelijk weinig tot geen terrein verloren op de kampioenschapsleiders. Ferrari nam zelf minimale upgrades mee naar Japan.

De SF-24 zou zich vooral bewezen hebben qua ‘race trim’ op Suzuka: de snelheid op zondag is dus erg bemoedigend. Omdat dit bevestigd is op een traditioneel circuit en wij het straks afreizen naar Europa - waar de meeste ‘traditionele’ circuits van de kalender te vinden zijn - geeft dit hoop dat Red Bull Racing te verslaan is.

Volgens Formu1a.uno hoeven de Ferrari-fans niet lang te wachten, totdat Ferrari de volgende stap kan zetten. Het team zou naar verluidt bij de Grand Prix van Emilia-Romagna op Imola flink uitpakken met een reeks van ‘bells & whistles’.

Het pakket wordt intern inmiddels ‘Ferrari 2.0’ bestempeld, het uitvoerige werk eraan in de afgelopen drie maanden moet een waardevol handvat bieden in de titelstrijd met Red Bull Racing.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk