Oud F1-coureur hekelt beslissing Ferrari voor 2025: 'Verkeerde coureur getekend'

Oud F1-coureur hekelt beslissing Ferrari voor 2025: 'Verkeerde coureur getekend'

door Jarlo

Voormalig Formule 1-coureur Christian Danner kan zich niet vinden in de beslissing van Ferrari om Carlos Sainz in te ruilen voor Lewis Hamilton. De Duitser is van mening dat Ferrari te overhaastig een beslissing heeft genomen omtrent de rijderskeuze voor volgend jaar.

Het is inmiddels al twee maanden geleden sinds de Formule 1-wereld definitief uit haar winterslaap gewekt werd.

Formu1a.uno meldde namelijk als eerste dat Lewis Hamilton aan het einde van 2024 Mercedes zal inruilen voor Ferrari. Daarbij zal de Brit vanaf 2025 naast Charles Leclerc komen te rijden.

Carlos Sainz zal daarbij zijn zitje verliezen en op zoek moeten gaan naar een nieuwe werkgever. Waar de toekomst van de Spanjaard ligt is vooralsnog niet bekend.

Danner: 'Dat is dan heel lastig'

Echter, Sainz is tijdens het Formule 1-seizoen van 2024 sterker dan ooit.

De Spanjaard begon het jaar met een derde plaats in Bahrein, miste vervolgens de race in Saoedi-Arabië door een blindedarmontsteking en kwam uiteindelijk sterker terug met een overwinning op Albert Park.

De volgende vraag komt bovendrijven: heeft Ferrari niet de verkeerde coureur op straat gezet? Voormalig Formule 1-coureur Christian Danner denkt van wel, zo laat hij weten in gesprek met het Motorsport-magazin.

"Sainz benadert een race met inzet, plezier aan het rijden en agressiviteit. Dat bevalt mij enorm. Daar hoort ook een bepaalde houding bij die zegt: 'nu ik en geen ander'. Dat kan men niet alleen terugzien in zijn ogen, maar in elke bocht: 'Jullie hebben de verkeerde coureur getekend voor volgend jaar. Hamilton hobbelt maar wat mee, ik ben veel beter’,

Christian Danner - Voormalig Formule 1-coureur

'Had nog even moeten wachten'

Volgens Danner had Ferrari nog even geduldig moeten afwachten: "Er is geen nood bij. Het is niet alsof hij zoals Ricciardo een heel stuk terugvalt. Dat Lewis nu zoveel moeite heeft, kan men hem niet helemaal kwalijk nemen. Maar één ding is duidelijk: als je de vorm van Sainz ziet, en hoe hij Leclerc zo weet te controleren, dan kan je best zeggen dat Vasseur te vroeg een beslissing heeft genomen," aldus Danner.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk