Pierre Gasly herleeft: 'Mentaliteit anders dan bij Red Bull'

Pierre Gasly herleeft: 'Mentaliteit anders dan bij Red Bull'

door Lysanne

Pierre Gasly vertelt dat hij een 'totaal andere' mentaliteit heeft bij Alpine, dan dat hij in de afgelopen jaren bij Red Bull heeft gehad.

Tijd voor iets nieuws

Gasly rijdt al sinds het begin van zijn Formule 1 carrière bij Red Bull. Zo begon hij bij Toro Rosso, maar heeft de Fransman ook gereden voor Red Bull en tot het afgelopen seizoen voor het zusterbedrijf van Red Bull, AlphaTauri. Met het laatst genoemde team, scoorde hij ook zijn enige overwinning in zijn carrière, dit was tijdens de Grand Prix van Monza in 2020.

Afgelopen seizoen maakte Pierre Gasly bekend dat hij in 2023 zal rijden namens Alpine, samen naast Esteban Ocon. In een interview met Motorsport.com vertelde hij waarom zijn tijd bij Alpine een succes zal gaan worden. In het bijzonder: dankzij wat hij geleerd heeft door van zijn halve seizoen bij hoofdteam Red Bull Racing.

"Het voelt alsof het een eeuwigheid geleden is dat ik bij Red Bull Racing was en sindsdien is er zoveel gebeurd, zowel professioneel als persoonlijk"

Pierre Gasly

Pierre Gasly over ontwikkeling in de sport

"Ik heb echt het gevoel dat ik me op alle gebieden heb ontwikkeld. Ik herinner me dat toen ik bij Red Bull kwam - het gevoel dat ik had om daarheen te gaan - en nu is het gevoel, mijn aanpak en mentaliteit die ik heb om Alpine in te gaan, compleet anders. Ik heb veel duidelijkere ideeën. Ik denk dat het meer duidelijkheid in mijn hoofd is; over wat er nodig is om te presteren en wat er nodig is om competitief te zijn", vertelde de Fransman.

"Het is heel belangrijk om met een open geest te komen."

Pierre Gasly

"[Ik wil] vooral die ervaring gebruiken die ik heb opgedaan bij AlphaTauri, in goede en slechte tijden, en de ervaring die ik heb opgedaan bij Red Bull, gebruiken om het beste uit deze kans bij Alpine te halen."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk