Ferrari verbaast vriend, vijand én zelf met voorste rij in Mexico

Ferrari verbaast vriend, vijand én zelf met voorste rij in Mexico

door Michael Janiec

Beide Ferrari-coureurs hadden niet verwacht bij de start van de Mexicaanse GP de voorste rij te bekleden. Toch is het gelukt. Met Charles Leclerc op pole en Carlos Sainz vertrekkend vanaf P2, bevindt het Italiaanse team zich in een ideale positie. Dit is wat beide Ferrari-coureurs te melden hadden direct na hun kwalificatie.

Sainz en Leclerc reageren op zeker stellen voorste rij in Mexico

Leclerc krijgt de vraag of hij het verwachtte - dat het kwalificeren in Mexico zo voortvarend zou gaan: “Absoluut niet, twee weekenden op een rij zijn wij verbaasd over de snelheid. Ik had het niet verwacht, we kwamen tekort in VT3. Toen we eenmaal alles bij elkaar voegden en de banden op orde kregen, kwam het samen. Maar ik moet het zien morgen.”

Met Max Verstappen vanaf P3 is de uitdaging er niet minder op. De Monegask hoopt dat Ferrari de strijd aankan: “We hadden een redelijke pace dit weekend, of het genoeg is voor de overwinning blijft de vraag, maar wij gaan alles geven morgen. Ik ben heel blij met deze pole vandaag en ik ga er werk van maken morgen.”

Ook Sainz kijkt met enige verbazing terug naar deze kwalificatie: “Een hele rare sessie. Ik had heel weekend last van een ronde aan elkaar rijden. Toen kwam het opeens allemaal samen in een ronde, daarna niet. Ik moet dat onderzoeken, hoe de banden zo verschillen in prestaties, en vanaf daar werken morgen.”

Ook de Spanjaard is vastberaden om het Red Bull zo moeilijk mogelijk te maken in Mexico: “Ik denk dat onze auto heel goed met de softs gaat qua achterkant we gaan dus proberen om de Red Bulls achter ons te houden”, aldus Sainz.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk