Fittipaldi verwelkomt ‘legendarische combo’: ‘Wordt als Schumacher en Todt’

Fittipaldi verwelkomt ‘legendarische combo’: ‘Wordt als Schumacher en Todt’

door Michael Janiec

Tweevoudig F1-wereldkampioen Emerson Fittipaldi ziet een opvallende parallel tussen het aanstaande duo Lewis Hamilton-Frederic Vasseur bij Ferrari en het enorm succesvolle Michael Schumacher-Jean Todt-tijdperk van begin jaren 2000.

Het partnerschap van Michael Schumacher en Jean Todt werd de nieuwe maatstaf van dominantie in de moderne Formule 1.

Tussen 2000 en 2004 bezorgden zij Ferrari vijf opeenvolgende constructeurskampioenschappen. Ook won de Duitser in die periode vijf coureurstitels namens het historische F1-team.

Fittipaldi prijst potentieel van combinatie

De Braziliaanse Fittipaldi gelooft dat de combinatie Hamilton-Vasseur de potentie heeft om dat succes te evenaren: "Lewis en Fred kennen elkaar al zoveel jaren. Ze hebben al eerder samengewerkt en kennen elkaar erg goed. Dat is het begin van een zeer sterke relatie die zich door het team zal verspreiden."

Hij benadrukt de overeenkomsten tussen de twee koppels: "Frederic Vasseur, ik heb een jaar met hem samengewerkt. Hij is een heel geconcentreerde man, heel serieus, net als Jean Todt. Als Frederic Vasseur en Lewis Hamilton samenwerken, zal dat het klimaat bij Ferrari veranderen. En dat is precies wat er gebeurde met Jean Todt en Schumacher."

Fittipaldi onderstreept daarbij het belang van de teamcultuur en motivatie, typerend aan het Schumacher en Todt-tijdperk bij Ferrari. Hij verwacht dat Hamilton en Vasseur in die zin ook nieuwe energie zullen brengen naar het iconische Italiaanse team.

Of Hamilton de gehoopte verlosser blijkt, is vooralsnog afwachten. Prominenten als Fernando Alonso en Sebastian Vettel gingen de Brit voor, maar wisten uiteindelijk niet het wereldkampioenschap te winnen in rood.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk