Gene Haas opent tegenaanval: Guenther Steiner counter-aangeklaagd

Gene Haas opent tegenaanval: Guenther Steiner counter-aangeklaagd

door Michael Janiec

Er is een bittere juridische strijd losgebarsten tussen voormalig Haas F1 'Team Principal' Guenther Steiner en zijn ex-werkgever. De in Italië geboren Amerikaan klaagde zijn voormalige werkgever aan voor achterstallige bonussen en het ongeoorloofde commerciële gebruik van zijn beeldrecht. Steiner krijgt echter een koekje van eigen deeg en is om zijn beurt aangeklaagd voor het zonder toestemming gebruiken van de Haas beeld- en merkrechten in zijn boek.

Steiner begon het juridisch getouwtrek. De voormalig teambaas beweerde dat Haas onbetaalde commissies voor 2021-2023 achterhield en zijn beeltenis zonder toestemming gebruikte in promotiemateriaal.

Steiner om zijn beurt door Haas aangeklaagd

Steiner is van mening dat dit in strijd is met de arbeidsovereenkomst en wil compensatie voor zijn bijdragen aan de groei van het team, in het bijzonder: zijn rol in het aantrekken van sponsors door de populariteit die hijzelf verwierf met de Netflix-docu-serie "Drive to Survive".

(Gene) Haas neemt wraak door een rechtszaak aan te spannen tegen Steiner over zijn autobiografie 'Surviving to Drive'. Ze beweren dat Steiner de logo's en branding van Haas heeft gebruikt voor persoonlijk gewin zonder hun toestemming.

Haas heeft geprobeerd de kwestie in der minne te schikken voordat men naar de rechter stapte.

Succes van boek als argument

Financiële gegevens laten zien dat het boek van Steiner een commercieel succes is, met meer dan 150.000 verkochte exemplaren en miljoenen aan inkomsten.

Haas eist een schadevergoeding en een juryrechtspraak.

Deze juridische strijd benadrukt de scherpe breuk tussen Steiner en Haas, waarbij de twee partijen lijnrecht tegenover elkaar staan. Steiner, die toezicht hield op de lancering van het team in 2016, vindt dat Haas hem iets verschuldigd is voor zijn leiderschap en naamsbekendheid. Het F1-team van Haas, aan de andere kant, beschuldigt Steiner ervan te profiteren van hun intellectuele eigendom.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk