Hamilton eist drastische maatregel na Verstappen-controversie in Singapore

Hamilton eist drastische maatregel na Verstappen-controversie in Singapore

door Jarlo

Mercedes-coureur Lewis Hamilton, is in ongeloof na de Grand Prix van Singapore. De Brit is het totaal niet eens met de beslissingen die zijn genomen rondom de kwalificatie van Red Bull-coureur Max Verstappen, waarin hij in totaal drie keer de fout is ingegaan.

Tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore was Verstappen in totaal betrokken bij drie incidenten. Hij heeft allereerst stil gestaan in de 'fastlane' om een marge voor hem te creëren. Dit deed hij echter toen het licht al op groen stond, wat daarom niet toegestaan is. Daarnaast heeft hij twee rijders in de weg gezeten, terwijl zij bezig waren met hun kwalificatierondje. Ook hier kreeg de Nederlander geen straf voor. Na afloop van de kwalificatie hoefde Verstappen zich alleen maar te melden bij de wedstrijdleiding, en kreeg daar slechts een paar waarschuwingen (reprimandes).

Verstappen reageert op eigen fouten: ‘dat was niet juist’

Na afloop van de kwalificatie in Singapore, erkende de Nederlander meteen dat hij fout zat. Verstappen was daarin kort en krachtig: "Dat was niet goed. Ik zag hem niet, omdat ik over de radio aan het praten was over wat er aan de hand was. En toen kreeg ik pas een oproep, maar toen zat hij eigenlijk al pal achter mij. Het vat eigenlijk mijn kwalificatie samen, het was gewoon super hectisch en rommelig," aldus de tweevoudig wereldkampioen.

Hamilton wil AI inzetten voor steward-beslissingen

Eerder heeft McLaren-coureur Lando Norris zich hier al over uitgesproken, nu heeft ook Hamilton zijn mond opengetrokken. Het feit dat de FIA heeft erkend dat ze een fout hebben gemaakt tijdens de kwalificatie rondom Verstappen, was genoeg voor een suggestie van Hamilton om het anders te doen. De Brit wil in de toekomst AI implementeren in het besluitvormingsproces van de wedstrijdleiding. De zevenvoudig wereldkampioen was duidelijk, toen hem in de media gevraagd werd of hij het eens was met de beslissingen.

"Niet echt. Hoeveel jaar hebben we die regel al? Al eeuwen hetzelfde, weet je? Ik denk dat we moeten gaan kijken naar AI voor dit soort dingen, zodat we goede beslissingen krijgen. Ik zou graag willen zien of AI dit werk beter kan doen, of niet." 

Lewis Hamilton - Mercedes-coureur

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk