Lando Norris oneens met matsen Max Verstappen in Singapore

Lando Norris oneens met matsen Max Verstappen in Singapore

door Jarlo

McLaren-coureur, Lando Norris, heeft zich uitgesproken over de vele incidenten tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van Singapore afgelopen weekend. Het gaat hier om het blokkeren van andere rijders, die in hun zogenaamde "hotlap" zitten. De Brit vindt dat dit te veel gebeurt, en dat er ook niet hard genoeg op gestraft wordt.

Ook Red Bull-coureur, en tevens goede vriend van Norris, Max Verstappen, wordt aangewezen door de Brit als één van de coureurs die een straf had moeten krijgen. De Nederlander kreeg tijdens de Grand Prix van Singapore drie keer een oproep om zich te melden bij de stewards en twéé waarschuwing van de wedstrijdleiding voor het hinderen tijdens de kwalificatie. De Nederlander wist echter een gridstraf te voorkomen, tot de grote verbazing van Norris.

Norris reageert op chaotische kwalificatie in Singapore 

"Ik denk dat de blokkering op de baan een straf had moeten zijn. Hij blokkeerde iemand. Ik weet dat het team uiteindelijk de boete kreeg, maar het zou ook aan de coureur moeten zijn om naar zijn spiegels te kijken", aldus Norris.

Ook benadrukt de Brit dat het voorkomen van elkaar hinderen in de kwalificatie, helemaal niet een groot probleem hoort te zijn.

"Je kunt de hele ronde niets anders doen dan in je spiegels kijken, en het lijkt erop dat veel mensen daar moeite mee hebben. Er zouden gewoon zwaardere straffen moeten komen voor het blokkeren van mensen, want zoveel mensen doen het. Het verpest je ronde, het verpest je kwalificatie en het zorgde ervoor dat Yuki uitviel in de kwalificatie."

Verstappen op kwalificatie problemen in Singapore

Verstappen reageerde kort op zijn incidenten in Singapore.

"Het enige wat ik kan zeggen over Singapore, is dat ik heb uitgelegd wat er is gebeurd toen ik in de auto zat en welke informatie ik heb gekregen ... en dan is het aan de stewards om die beslissing te nemen."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk